25 SEO статистики и какво можем да научим от тях (Част 1)

Независимо дали ви допада или не, Search Engine оптимизацията играе голяма роля в маркетинга на вашият бизнес.

Имате въпроси, а ние – отговори, при това подкрепени с 25 статистики за по-добро разбиране.

SEO процесите на оптимизация се променят постоянно и маркетолозите често изпитват трудности да поддържат високо ниво и да са в крак с всеки последен ъпдейт на информацията. Това, разбира се, е съвсем погледнато от гледна точка на „техниците“ зад компютри. За вас винаги ще бъде от значение привличането на клиенти, и то по начин, който кара самите тях да ви потърсят.

Google е вратата към успеха и масивния трафик, а SEO оптимизацията – ключът.
seo-optimystica

1. Mаркетинговите изследвания през изминалата година показват ръст от 54% в използването на услугите на SEO оптимизация (Regalix, 2015)

2. 96% oт маркетолозите използват Search Engine Marketing, за да предоставят образователни материали по цял свят.(Regalix 2014)

Tова е т.нар. Inbound Marketing 101 – тук се замисляме какво ли правят другите 4%?

3. Социалните сигнали имат голямо влияние върху ранковете на търсачките (Digital Marketing)

Въпреки че Google държат алгоритмите си в тайна, споделят, че социалните реакции на потребителите има много по-голямо значение сега, отколкото са имали преди. Повече за изследванията на различни брандове за корелацията между социалните мрежи и сигналите им, както и влиянието им върху ранкирането, можете да прочетете тук.

4. 76% от маркетинговите отдели използват социалните медии за SEO цели.(Regalix 2014)

В интерес на истината самите социални медии не са единственият фактор за SEO, но за това пък потребителите очакват вашият бизнес да бъде открит лесно в тях.

5. Според световно изследване върху дигиталният маркетинг на Adobe, разходите за search engine маркетинг са нараснали с над 12% за изминалата вече 2014-та година.(marketingtechnews.com, 2014)

Ако наистина искате да разберете какво правят другите, следвайте парите. Стойността  на дигиталният маркетинг може да е стара за вас новина, но имайте предвид, че има много брандове, които тепърва наваксват с информацията!

6. Google държи над 71% от глобалният пазар на интернет търсачки. (Digital Marketing, 2014)

За да печелите с SEO, трябва да се научите да играете по правилата на Google. Да се класирате високо в резултатите на Bing и Yahoo е чудесно, само че компаниите, които се движат нагоре в Google, са тези, които държат бизнеса.

7. Оптимизацията за търсачки е най-популярната маркетингова тактика според ключови думи, търсени от хора (Digital Marketing 2014)

Какъв по-добър начин има да разберете как да сложите вашия бранд на първо място в Google, от това да питате самият Google?

SEO услугите са областта на маркетинга, в която хората винаги търсят пряк път към резултатите, но всъщност най-добрата стратегия е да се захванете с дългата игра.

8. Само 44% от компаниите казват, че могат да измерят ефективно възвращаемостта на инвестицията си. (Digital Marketing, 2014)

Въпреки че има стъпки, по които да вървите, за да измерите правилно инвестицията в платеното търсене, само по-малко от половината бизнеси знаят как да го направят и какво получават в действителност.

9. 60% от компаниите докладват за интегрирани SEO стратегии по отношение на съдържанието. (Digital Marketing, 2014)

Все още има компании, които вярват, че могат да се класират добре в  Google резултатите без подходящо и адекватно съдържание. Пазете се от драматичните обещания за SEO без способите за content marketing. Именно те са в основата на white-hat стратегиите.

10. Средно платените търсения възлизат на около 26% от целият маркетингов бюджет на компаниите, които използват тези услуги. (Digital Marketing, 2014)

11. 95% от маркетинговите изследвания използват search engine маркетинг като средство за задържане на вече лоялните си клиенти. (Regalix, 2014)

12. Процентът на органичен трафик, идващ от устройствата, се увеличава от 40% на 42%, като най-висок дял имат Android устройствата. (Rimmkaufman, 2014)

Светът става все по-мобилен, при това с много високи темпове. Това означава, че сайтът ви трябва да бъде добре оптимизиран и да е с адекватен и приспособим дизайн за целта.

13. 81% от B2B отношенията стартират от уеб търсения и 90% от купувачите, които са готови да поръчват, казват – „те ще ви намерят“ (Earnest Agency 2014)

1/5 - (1 vote)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

seo-link-buildingseo-optimystica