Изработка на онлайн магазин
Изработка на онлайн магазин

Електронната търговия и изработката на онлайн магазин

Електронната търговия генерира повече печалби с всяка изминала година. В някои отрасли онлайн магазините постигат в пъти повече приходи от физическите обекти. Тази тенденция отдавна е в този прираст и все повече хора решават да инвестират в изработка на онлайн магазин. Интернет дава възможност на всеки човек безпроблемно да пазарува онлайн, като положителни страни са много, както за клиентите, така и за собствениците на онлайн магазините. Почти не останаха търговци с физически обекти, които да не са платили за изработка на онлайн магазин, чрез който да увеличат продажбите, да популяризират компанията си и да бъдат част от електронната търговия. Както при всяка инвестиция, така и при изработката на онлайн магазин трябва внимателно да се спазят някои правила за качество защото в противен случай вашият онлайн магазин няма да бъде достатъчно конкурентно способен и ще търпите нереализирани ползи, а може и да загубите клиенти. В следващите редове ще ви представим най-важните елементи на професионалната изработка на онлайн магазин, с които трябва да се съобразите, когато поставяте изисквания на IT компания, създаваща вашия бъдещ сайт.

Безплатна или платена изработка на онлайн магазин
Безплатна или платена изработка на онлайн магазин

Безплатна изработка на онлайн магазин или платени услуги ?

Много хора решават да спестят от изработка на онлайн магазин и предпочитат сами да се заемат с този сложен процес. Има много абонаментни услуги за готова изработка на онлайн магазин, където се плаща месечна такса и вие просто използвате готов продукт. Първоначално този способ изглежда удобен и лесен, но след време ще видите, че ограниченията в абонаментните системи ще ви пречат на свободната работа и желанието да промените функционалностите или дизайна по ваше желание. В този случай ще трябва да заплатите къстъмизацията, което реално ще направите и ако се възползвате от платени услуги за цялостна изработка на онлайн магазин. Разбира се има и безплатни платформи, с които може да направите безплатна изработка на онлайн магазин, но ви трябват доста умения в областта и едва ли ще губите време да се учите в такова начинание, вместо да оставите това в ръцете на професионалистите. Безплатните софтуери са добро решение, но само ако те се прилагат от опитни програмисти, които да могат да къстъмизират даденатата платформа по желанието на клиента. Предимството на платената изработка на онлайн магазин е, че вие получавате поддръжка, както и имате свобода да променяте или добавяте функционалности в своя магазин, в срока на вашия договор. Оставяте професионалистите да се грижат за онлайн магазина ви в технически план, докато вие се концентрирате в продажбите, продуктовата гама и останалите чисто търговски задачи.

 

Чести грешки при изработката на онлайн магазин
Чести грешки при изработката на онлайн магазин

Чести грешки при изработката на онлайн магазин

Независимо дали сами изграждате магазина си или сте се доверили на IT компания, винаги има допускани грешки, които повлияват отрицателно на вашия сайт. Ето и най-често допусканите грешки в една изработка на онлайн магазин :

 • Сложен процес на поръчка. Много е важно клиентите да нямат затруднения, когато решат да поръчат. Много онлайн магазини имат усложнен процес на поръчка, който се състой от няколко страници, много информация и разни кодове за верификация. Всичко това може да бъде избегнато, а ако не е, тогава процентът на незавършени поръчки рязко ще ви се увеличи.
 • Недостъпна страница за контакти. Ако сте нов бранд в онлайн търговията, клиентите винаги ще гледат с недоверие на вас, докато не се докажете. През това време ще трябва да направите много неща за да спечелите доверието им. Една от най-важните стъпки в тази насока е ясна написана и видима контактна страница. Ако нямате такава, това ще накара голяма част от потребителите да не ви вземат на сериозно и просто да напуснат онлайн магазина ви.
 • Бавен сайт. Основна част на всяка изработка на онлайн магазин е наличието на бърз хостинг и дизайн, който да предполага лесно и бързо боравене с магазина ви. Ако вашият онлайн магазин се бави, тогава ще търпите много загуби, защото 50% от посетителите ви няма изобщо да го разгледат. Днес, в света на бързия интернет , всеки харесва бързите сайтове, защото не губи време в тях. Не допускайте грешката да имате бавен онлайн магазин!
 • Некачествено описание на продуктовата гама. Всички продукти трябва да имат изключително добре написано, по възможност уникално описание. В противен случай потребителите няма да ви се доверят и голяма част от тях няма да закупят стоките ви.
 • Печатни и/или правописни грешки. Ако искате да изглеждате професионалисти в очите на клиентите ви не допускайте грешки в сайта си (описания на продукти, услуги и др).
Изработка на онлайн магазин от Optimystica
Изработка на онлайн магазин от Optimystica

Изработка на онлайн магазин от Optimystica

Изработката на онлайн магазин изисква своите правила, които са изключително важни за крайната цел – повече клиенти и повече продажби. Всеки бизнесмен, инвестиращ в изработка на онлайн магазин очаква този сайт да му донесе повече печалби и да подобри присъствието на бранда му в онлайн средата. Optimystica има опит в изработктаа на онлайн магазин вече над 7 години. Ние сме се специализирали в цялостна услуга, която включва дизайн, къстъмизация според клиентските виждания и нужди, както и пълна SEO техническа основа за вашия онлайн магазин.

В следващите редове ще ви представим най-важните елементи от професионалната изработка на онлайн магазин на Optimystica:

 • User friendly дизайн. В процеса на изработка на онлайн магазин винаги изкача този важен въпрос. Визията на всеки онлайн магазин винаги е важна за клиентите и тя понякога изиграва ключова роля в решението да се закупи даден продукт от вашия, а не конкурентен сайт. Много хора не знаят какъв трябва да бъде дизайнът при изработката на онлайн магазин. Много често готовите дизайни и темплейти не са оптималният вариант за даден онлайн магазин и затова Optimystica предлага персонални решения за всеки отделен клиент, които ще отговарят на нуждите и изискванията на всеки онлайн магазин. Модерният дизайн е наша слабост, затова винаги ще прилагаме най-новите стандарти в изработката на онлайн магазин, в частност дизайн и функционалност. Всичките ни онлайн магазини са с висока user friendly изработка, която допринася за по-високия процент на завършване на поръчките.
 • Избор на хостинг услуга. Бързината на онлайн магазините е от изключителна важност. Лесната и безпроблемна работа на клиентите във вашия онлайн магазин е една от основните цели на всеки сайт, особено в мобилен изглед. От Optimystica ще ви предложим най-добрия вариант за хостинг услуга и доставчик, ако вие нямате понятие за този аспект от изработката на онлайн магазина.
 • Mobile friendly онлайн магазин. През 2015 година търсенията през мобилни устройства надмина тези от настолните компютри. Повечето хора вече поръчват през телефоните или таблетите си. Този факт е красноречив за важността от user & mobile friendly мобилна версия на сайта ви. Ние ще създаден персонална мобилна версия за вас, която да отговаря на последните изисквания в професионалната изработка на онлайн магазини.
 • SEO оптимизирана изработка на онлайн магазин. Optimystica има дългогодишен опит в SEO оптимизацията, който прилага и в изработката на онлайн магазините на своите клиенти. Едва ли друга сфера, различна от електронната търговия, която да се нуждае повече от SEO оптимизация. Битката в търговията онлайн е жестока и качествената SEO оптимизация на всеки онлайн магазин е изключително важна за неговото класиране в търсачките. Повече посетители, повече възможни продажби. Екипът на Optimystica имплементира последните технически SEO елементи в изработката на онлайн магазините си, като подхожда и индивидуално при всеки клиент, за да се постигне максимален резултат в крайния варианта на вашия сайт. Освен чисто техническото (onpage) SEO, ние ще ви предложим и допълнителна опция за външна оптимизация и поддържане на съдържание в сайта и социалните мрежи. Така вие ще се грижите за бизнеса си, а ние за вашия сайт и заедно ще се стремим да печелите повече и повече от електронния си магазин.
 • Внедряване на различни разплащателни системи. Optimystica предлага имплементиране на различни системи за плащане според вашите нужди и изисквания. Най-разпространените плащания при изработката на онлайн магазин са EasyPay, PayPal, Epay.bg, както картовото плащане и наложен платеж. Наличието на множество начини за плащане дава сигурност и свобода на клиентите.
 • Social friendly онлайн магазин. Едва ли има търговец, който вече не знае силата на социалните мрежи. Много е важно във всяка професионална изработка на онлайн магазин да има социални бутони и възможност за споделяне, така че да е лесна и приятна за вашите посетители. Optimystica изгражда всеки свой онлайн магазин с изключително Social friendly дизайн, който увеличава в пъти споделянето на ваши продукти и статии от сайта. Изследвано е, че ако даден продукт е споделен в социалните мрежи, освен, че се класира доста по-добре в SERP, възможността да бъде продаден се увеличава многократно.
 • Система за рекламации. По закон всеки онлайн магазин ще трябва да има политика за рекламациите. Optimystica има разработена система за рекламации, която ще ви улесни работата и ще ви предпази от наказания , в случай , че вашия онлайн магазин не разполага с ясно изразени правила за връщане на стоки.
 • Улеснена поръчка. Едно от най-важните неща във всяка изработка на онлайн магазин е бързата и лесна поръчка. Доказано е, че един от трима потребители се отказва от поръчката си, ако тя е бавна и изискваща много муден процес на завършване. Ние знаем това и ще направим вашия процес на поръчка в максимално лесен и същевременно детайлен, така че клиентите ви да оставят достатъчно информация, но и да не се бавят в поръчката си.

Професионалната изработка на онлайн магазин от Optimysticа гарантира пълна удовлетвореност на своите клиенти. Ние винаги подхождаме индивидуално към различните нужди и желания на клиентите ни, като изграждаме онлайн магазини с модерен дизайн, user & mobile friendly структура, SEO оптимизирани и с имплементирани всички важни елементи в качествената изработка на онлайн магазин. Позвънете ни и ние ще ви поканим в нашия офис, където заедно ще намерим най-вярното и печелившо решение за вашия бъдещ онлайн магазин.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!