Нуждаем ли се от безплатна SEO консултация ?
Нуждаем ли се от безплатна SEO консултация ?

Нуждаем ли се от безплатна SEO консултация ?

Много собственици на сайтове днес използват безплатна SEO консултация за да започнат сами изграждането на своята SEO стратегия. Наличието на много източници за безплатна SEO консултация дават добрата възможност много хора да придобият представа за какво иде реч в тази сфера на онлайн маркетинга. Безплатната SEO консултация има своите положителни, но и отрицателни страни. Възможността да разберете в детайлни SEO оптимизацията и този сложен процес без да инвестирате средства, а единствено време, звучи много добре на повечето хора. Подвеждащото в безплатната SEO консултация е вероятността източникът да не е достоверен и професионален, което може да доведе до неправилно поднесена информация и в крайна сметка безрезултатна помощ или както българите казваме „мечешка услуга“. В следващите редове ще ви представим основните елементи, за които трябва да следите при една безплатна SEO консултация, както и местата, от които най-лесно и достоверно да си набавяте безплатна SEO консултация за вашите настоящи или бъдещи онлайн проекти.

Основни елементи на безплатната SEO консултация
Основни елементи на безплатната SEO консултация

Основни елементи на безплатната SEO консултация

Ако сте решили да се възползвате от безплатна SEO консултация, независимо дали от SEO компания, блог на известен SEO специалист или ще черпите ресурси от различни тематични сайтове, най-важните елементи, които ще трябва да ви бъдат представени са следните:

Безплатна SEO консултация за ключови думи. Първата стъпка, която повечето SEO специалисти предприемат, в изграждането на цялостната стратегия за оптимизация е анализа на ключовите думи. Независимо дали ще платите или ще използвате безплатна SEO консултация, най-важно в започването на SEO оптимизацията е именно качествения и професионален одит на ключовите думи. Много често този сложен процес бива неглижиран дори от опитни SEO оптимизатори, което от своя страна довежда до недостатъчно добри резултати за клиентите за в бъдеще. При безплатна SEO консултация не може да очаквате кой знае колко детайлно разяснение на целият процес на определянето, избирането на ключовите думи и целевите страници към тях. Повечето безплатни SEO консултации ще ви насочат към основните похвати за анализиране на думите, но със сигурност няма да може да обхванете целият цикъл на методиката за качествен одит на ключовите думи и фрази. Един от световните лидери в SEO индустрията Ранд Фишкин винаги е наблягал на важността при определянето на думите, защото според него коректното разпределение на целият процес лежи в основата на бъдещите успехи за всеки от клиентите. Ето защо много добре внимавайте, ако получавате безплатна SEO консултация за ключови думи и задължително се образовайте допълнително, ако сте решили сами да съставите SEO стратегията за вашия сайт.

Безплатна SEO консултация за вътрешно SEO. Следващата основна част от безплатната SEO консултация, която може да получите е информация за процеса на on-page SEO или т.нар. вътрешна SEO оптимизация. Отново безплатната SEO консултация едва ли ще представи всички важни елементи на професионалната on-page оптимизация, но обобщено ще трябва да знаете следните неща :

  • Техническо С развитието на SEO оптимизацията през годините все повече се отделя внимание на чисто техническите параметри на даден сайт. Google започнаха през последните години да ценят правилните технически изпълнения на различните сайтове, като днес е почти невъзможно да постигнете добри резултати без да сте изпълнили основните технически правила на SEO оптимизацията. В повечето случаи на безплатна SEO консултация ще разберете част от тези правила, но ако искате наистина да превърнете сайта ви в харесван за търсачките, ще трябва да се ровите доста из различни източници в мрежата. Много хора не разбират техническите термини и формулировки, което води до неяснота дори в една много добра безплатна SEO консултация за техническите похвати. Именно поради тази причина е много трудно да се постигне успех за повечето самостоятелно работещи непрофесионалисти собственици на сайтове. Вероятността да направите по-скоро негативи върху сайта си е голяма и затова много внимавайте, когато решите сами да правите техническите промени във вашите онлайн проекти. Понякога те могат да бъдат много неподходящи.
  • Съдържание. Безплатна SEO консултация може да намерите и за създаването на съдържание. Google винаги са казвали, че даден сайт трябва да има съдържание насочено към хората, а не към търсачките. Опитните SEO оптимизатори знаят, че има баланс между това да имате съдържание, което да се харесва на потребителите ви и същевременно да бъде SEO оптимизирано и да носи високи ползи за класирането ви в търсачките. При една безплатна SEO консултация много често ще пропуснете да разберете тези тънкости, които в един момент правят разликата между съдържанието, което просто се „пълни“ в даден сайт и съдържанието, което донася желаните резултати.
  • Вътрешен линк билдинг. Повечето видове безплатна SEO консултация рядко засягат изграждането на архитектурата на сайта като вътрешните линкове, URL адресите на основните и прилежащи страници и т.н. Въпреки, че много малко SEO специалисти наблягат в стратегиите си на вътрешния линк билдинг, той е много важен и помага изключително много на останалите елементи в цялостната SEO стратегия. При една безплатна SEO консултация е добре да научите основните правила за групиране на линковете във вашия сайт, както и за избора на вътрешните връзки от една страница към друга.

 

Безплатна SEO консултация за външно SEO. Изграждането на качествени линкове от авторитетни сайтове се нарича off-page оптимизация или външно SEO. Ако се възползвате от безплатна SEO консултация ще научите някои похвати за набавяне на външни връзки към сайтовете ви, но никой SEO оптимизатор няма да сподели техниките и методиките си за процеса на набор на висококачествени линкове от реномирани сайтове. Google имат няколко основни правила за добро класиране и наличието на такива връзки от чужди сайтове с репутация е едно от тях. Ако питате SEO специалиста, който ви предоставя безплатна SEO консултация кои са най-важните елементи от SEO сферата най-общо, той ще ви каже „уникално съдържание и качествени входящи линкове“. Тази максима се е запазила още от зората на SEO оптимизацията и ще я чуете във всяка добра безплатна SEO консултация. Анализът на външните линкове, както и връзките на вашите конкуренти е сложен, динамичен процес, който отнема много време. Познанията, които бихте добили от една безплатна SEO консултация едва ли ще ви стигнат за да изпълните както трябва нужната линк билдинг стратегия.

Безплатна SEO консултация за оптимизация в социални мрежи. Въпреки, че Google официално не са признали все още, че социалните сигнали влияят на SEO резултатите, няма да има безплатна SEO консултация, в която да не се споменат за важността на социалните мрежи в цялостната стратегия на оптимизиране. В последните години социалните сайтове (Facebook, Twitter, Youtube и др.) така силно навлязоха в интернет маркетинга, че вече е немислимо да не се взимат под внимание. Ние, екипът на Optimystica сме правили различни опити, с които сме се убедили, че социалните сигнали (харесвания, споделяния, абониране, коментари и .н.) влияят изключително много за класирането, особено на нови публикации и сайтове. В България най-голяма роля имат Facebook и Youtube. Тези две социални мрежи могат да бъдат така добре използвани, че да допринасят сериозно за добрите резултати на всяка SEO стратегия. Отново ще отбележим, че при една безплатна SEO консултация няма да бъдат засегнати всички примери, техники и тънкости, които трябва да знаете при една оптимизация за социални мрежи, но най-важните неща могат да бъдат представени.

Безплатна SEO консултация за онлайн магазин. Електронната търговия набра толкова голяма скорост в последните години, че се отдели като самостоятелен елемент на SEO оптимизацията. При наличието на безплатна SEO консултация за онлайн магазин ще трябва внимателно да следите за отличаващите елементи, които правят разликата между стандартната SEO оптимизация и тази за електронната търговия. За съжаление една безплатна SEO консултация няма как да обхване всички тези важни елементи, но може да я използвате на основополагащи знания в областта. Много от световните браншове отбелязаха повече продажби през 2017-та онлайн, отколкото при физическите си обекти. Този факт говори много за важността от SEO на онлайн магазините, както и от все повечето предлагани безплатни SEO консултации в мрежата. Тази сфера на оптимизацията постоянно се променя и гъвкавостта в намирането на правилните решения за момента е ключова, ако искате да постигнете добри резултати. Важно е да отбележим, че електронната търговия е сферата, която отделя най-много инвестиции във SEO.

Безплатна SEO консултация от Optimystica
Безплатна SEO консултация от Optimystica

Безплатна SEO консултация от Optimystica

Екипът на Optimystica предлага безплатна SEO консултация за всеки заинтересован. Свържете се с нас през контактната форма в сайта или направо ни позвънете и ние ще ви обясним повече за услугата ни безплатна SEO консултация. Optimystica има над 8 годишен опит зад гърба си в SEO оптимизация, като сме изградили стотици успешни SEO стратегии за различни родни и международни клиенти. Екипът ни е изграден от млади, можещи професионалисти, които постоянно надграждат знанията си в областта, имплементирайки най-новите тенденции в сферата. Ако сте решили да инвестирате в SEO, но се нуждаете първоначално от безплатна SEO консултация, тогава вие сте попаднали на най-правилното място. Позвънете ни сега и ние ще ви поканим на опознавателна среща, в която заедно ще разгледаме една безплатна SEO консултация и ще изясним как най-точно и полезно да помогнем на бизнеса ви да печели повече в интернет.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!