Изграждане на линкове

Изграждане на линкове – какво е това ?

Изграждане на линкове 1 - какво е

Изграждане на линкове – погрижете се за вашия бизнес

Изграждането на линкове, казано по-просто, е процесът на привличане на други уебсайтове да поставят линкове към Вашия уебсайт. Всички маркетолози и собственици на бизнес трябва да се интересуват от изграждането на линкове, за да стимулират препращащия трафик и да повишат авторитета на сайта си. Защо изграждане на линкове ? Алгоритмите на Google са сложни и постоянно се развиват, но обратните връзки остават важен фактор в начина, по който всяка търсачка определя кои сайтове за кои ключови думи се класират. Изграждането на линкове е една от многото тактики, използвани в оптимизацията за търсачки (SEO), защото линковете са сигнал за Google, че сайтът Ви е качествен ресурс, който заслужава да бъде цитиран. Следователно сайтовете с повече обратни връзки обикновено получават по-високо класиране.  Има обаче правилен и неправилен начин за изграждане на линкове към сайта Ви. Ако Ви е грижа за дългосрочната жизнеспособност на сайта и бизнеса Ви, трябва да се занимавате само с естествено изграждане на линкове, т.е. с процес на печелене на връзки, а не с купуването им или постигането им по друг начин чрез манипулативни тактики (понякога известни като black-hat SEO, практика, която може да доведе до забрана на сайта Ви в резултатите от търсенето). Въпреки това естественото, органично изграждане на линкове е труден и продължителен процес. Не всички линкове са еднакви: Линк от авторитетен уебсайт като Фейсбук ще има по-голямо влияние върху класирането Ви в SERP, отколкото линк от малък или новоизграден уебсайт, но висококачествени линкове се намират по-трудно. Изграждането на линкове е задължително за постигане на високо органично класиране при търсене.

Защо изграждането на линкове е важно за SEO ?

Изграждането на линкове е важно, тъй като то е основен фактор за класирането на уеб страниците в Google. Един от факторите за класиране, които Google ще разгледа, за да определи как да класира съответните ни страници, е популярността на връзките. Изграждането на линкове изисква време и усилия. Този факт не може да се скрие. Освен това е трудно да се направи правилно, което означава, че тези, които могат успешно да изпълняват тактики за изграждане на линкове, по-добри от тези на конкурентите си, обикновено виждат значителен ръст на органичния трафик и приходите. И ето защо трябва да разберете защо изграждането на линквое е толкова важно и трябва да заема значителна част от ресурсите на Вашите SEO кампании.

Въпреки това основните причини, поради които трябва да сте сигурни, че поставяте силен акцент върху изграждането на линкове са следните:

  • Чрез изграждане на линкове ще се класирате по-високо в Google и другите търсачки.
  • Чрез изграждане на линкове Google ще открива по-бързо новите страници на сайта ви.
  • Чрез изграждане на линкове ще се радвате на повишен авторитет и надеждност като бизнес.
Изграждане на линкове 2 - тийм

Изграждане на линкове – защо е толкова важно?

Типове изграждане на линкове – SEO

Наличието на правилното изграждане на линкове в уебсайта Ви е един от най-добрите начини да подобрите класирането си в търсачките, да увеличите трафика, да утвърдите авторитета на сайта си и да подобрите преживяването на клиентите. Ето трите вида изграждане на линкове, които са от решаващо значение за Вашия уебсайт:

  • Изграждане на линкове – Обратни връзки (входящи връзки)

Обратните връзки – входящи хипервръзки от други уебсайтове към Вашия – са един от 10-те най-важни фактора за класиране в Google. Но докато преди SEO експертите се опитваха да получат колкото се може повече обратни връзки, за да повишат рейтинга си при търсене, това вече не е правилният подход. Когато става въпрос за обратни връзки, качеството е от значение. Ето как да се сдобиете с отлични обратни връзки.

  1. Създавайте ценно съдържание, което предизвиква интерес. Най-добрият начин за получаване на качествени обратни връзки е да създавате ценно съдържание, което органично да генерира връзки от уебсайтове, които искат да споделят това съдържание с посетителите си.
  2. Търсете домейни с висок авторитет.
  3. Стремете се към разнообразие при изграждането на линкове.
  4. Премахвайте или се отказвайте от лошо изграждане на линкове. Не забравяйте редовно да проверявате връзките на сайта си с Google Search Console. Ако забележите нискокачествено изграждане на линкове, свържете се с уебсайта източник и го помолете да премахне връзката или използвайте инструмента за премахване на връзки в Google Search Console, за да помолите Google да не взема предвид тези връзки при оценяването на сайта ви.

 

  • Изграждане на линкове – Изходящи връзки

Обратните връзки са най-важният вид връзки, но изходящите връзки – връзки от вашия уебсайт към други сайтове – също могат да подобрят класирането на сайта ви при търсене. В списък на 200-те фактора за класиране на Google Backlinko поставя качеството на изходящите връзки на 35-то място.

  • Изграждане на линкове – Вътрешни връзки

Вътрешните връзки – връзки, които водят към други страници в рамките на един и същ уебсайт – помагат на посетителите на сайта да намерят свързано съдържание на сайта Ви, което ги задържа по-дълго. Вътрешните връзки също така помагат на търсачките да разберат архитектурата на сайта Ви, да видят как съдържанието на сайта Ви е свързано и да идентифицират най-важните страници, което може да повиши класирането при търсене и да позволи на потребителите по-лесно да намират Вашето съдържание.

Изграждане на линкове 3 - отбор

Изграждане на линкове – обърнете се към нас

Изграждане на линкове – стратегия с Оптимистика.

Услугите ни за изграждане на линкове включват изграждане на линкове в уебсайтове с висок авторитет. Предлагаме и услуга за създаване на съдържание, така че ако желаете да поръчате създаване на съдържание от нас, можете след това да го публикувате и популяризирате на уебсайта си и да получите изграждане на линкове (органични) към блога си, но как трябва да знаете как да го популяризирате правилно (чрез достигане до потребителите, органични връзки или реклами). В наши дни има много агенции, които предлагат услуги за изграждане на линкове. Можете да работите с всяка от тях за изграждане на линкове в зависимост от бюджета си или други важни фактори, които може да вземете предвид. Изключително важно е обаче да изберете агенция за да направи изграждане на линкове, която ще предложи прозрачност, когато става въпрос за нейните услуги за изграждане на линкове – така че да знаете, че те предлагат изграждане на линкове по правилния начин. Нашият опит в изграждането на линкове, ежедневното ни себеусъвършенстване в SEO стратегиите са достатъчен гарант за Вас, че избирайки нас да създадем Вашата стратегия за изграждане на линкове, успехъх Ви е сигурен. Изграждането на линкове е сложен, но и много важен процес, с голямо значение, така че доверете се на професионалистите от Оптимистика. ОБАДЕТЕ НИ СЕ!

Изграждане на линкове – какво е това ?
Защо изграждането на линкове е важно за SEO ?
Типове изграждане на линкове – SEO
Изграждане на линкове – стратегия с Оптимистика.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Регистрация на сайт в търсачките 3 - лаптопSEO за начинаещи 2 - корица