Интернет реклама

В ерата на Интернет и дигитализацията на бизнеса, която се развива с шеметна скорост, кой начин ще изберете като най-удачен за популяризиране на бизнеса си? Директен маркетинг и жив контакт с всеки потенциален потребител на вашите услуги и продукти или above the line реклама – чрез използването на традиционни канали – печатни медии, радио, телевизия и интернет реклама? След Великото преселение на народите онлайн, което не само започна, а и постига ежедневно увеличение на размерите си, гарантирано добра инвестиция е тази за интернет реклама. Щом смятате, че потенциалните потребители на вашите услуги са онлайн, то тази статия за позитивите от добрата интернет реклама е точно за вас.

internet reklama 2 оферти

Интернет реклама – правилното решение

Интернет реклама – предимства на канала и богат набор от ползи

Голяма част от времето на всеки от нас минава онлайн. Достъпът до устройство, чрез което да станем част от глобалната мрежа вече не е лукс, не е необходимост, а съвсем нормална опция в ежедневието на съвременния човек. Сърфирайки из разнообразната информация в мрежата и благодарение на интернет рекламата, намираме конкретни решения за своите конкретни потребности. Ползите от интернет реклама са както за собствениците на бизнеси, така и за техните потенциални потребители. С подходяща стратегия, базирана на множество ключови фактори, интернет рекламата несъмнено може да бъде най-успешна от всички.

интернет реклама 1 снимки

Интернет реклама – източник на клиенти

Интернет реклама – комуникационният канал с най-многобройна аудитория

Навлизането на човечеството в ерата на глобалната мрежа прави интернет рекламата не само примамливо решение за популяризиране дейността на малки, средни и големи бизнеси, но и необходима стъпка за многократно увеличение на потенциалните и реални потребители. Когато физическите обекти (магазини, представителства, офиси, шоуруми и т.н.) не биват посещавани от хора, то тогава къде остава да се намират те? Потребителите са онлайн! Затова интернет рекламата е най-подходящото място, на което да съсредоточите усилията си за привличане на повече хора – аудиторията е многобройна. Начините да достъпите подходящата са много, най-успешният канал е един – интернет реклама.

Интернет реклама – началото

Интернет реклама чрез имейл

Използването на електронна поща за разпространение на рекламни съобщения с комерсиална цел е може би най-старата форма на интернет реклама, която множество компании използват и днес. Основите на имейл маркетинга са положени през 1994 година, като не след дълго старт на дейността си започва и “Direct Email Marketing Association” – организация, имаща за цел разграничението между интернет реклама и т.нар. спам (нежелана поща).

internet reklama 1 оферти

Интернет реклама чрез имейл

Дисплейна интернет реклама

Първите, продали кликаема интернет реклама, са The Global Network Navigator. Това се случва през далечната 1993 година, а поръчителите с иноваторско мислене са адвокатско дружество от Силиконовата долина. Към момента, разнообразието на такава интернет реклама включва уеб и традиционни банери, поп – ъп и поп – ъндър, реклама в социалните мрежи Facebook, Instagram, Twitter, Linked In и др.
Първата интернет реклама под формата на банер се появява в онлайн пространството в края на октомври 1994 година.

трафик на сайт 1 награди

Интернет реклама – глобален метод за комуникация

Интернет реклама чрез мрежата за търсене

Най-популярната в миналото, а и в днешни дни търсеща машина Google – основна за много потребители в интернационален план, пуска опцията за интернет реклама „AdWords“ през 2000 година. В многобройните си ежедневни търсения в Гугъл всички попадаме на голям набор платена интернет реклама, достигаща до нас след предварително сегментиране и анализ на поведението ни като потребители.
Интернет реклама – неограничени възможности на международно ниво
Премахването на всякакви пречки в общуването между хората – часова разлика, местоположение, езикови или други бариери, е част от дългия списък с предимства на мрежата. Това автоматично превръща интернет рекламата в глобално средство за информиране на огромен брой хора на международно ниво! Подходящи критерии, таргетиране, съобразяване с определени пазарни идемографски фактори, както и специфики на икономиката на целевата аудитория са някои от маркерите, с чието съобразяване, подходящ анализ и стратегия ще направят интернет рекламата успешна, обръщайки внимание на клиентите към вас. Възможностите на интернет рекламата на вашия бранд да достигне до максимален брой хора са неограничени!

онлайн реклама 1 типа

Световно известната интернет реклама

Интернет реклама – конкретни изисквания и конкретни резултати

Спомняте ли си кога за последно ви се е случвало да попаднете на нежелана и неподходяща интернет реклама, характеризираща се с ирелевантност спрямо вашите нужди? Сигурни сме, че е минало доста време! Едно от многобройните предимства на този комуникационен канал е именно конкретиката на потребителските нужди и подходящите продукти и услуги, които биха могли да бъдат от полза за задоволяването им. В динамичното ежедневие на живеещия в 21. век човек времето е ограничен и най-скъп ресурс. Търсенето на подходящи решения за конкретни нужди и проблеми е процес, отнемащ много именно от този ресурс. Когато обаче зад интернет рекламата стои добра стратегия, то тя гарантирано ще е успешна! Какво включва добрата стратегия? Използване на възможността чрез уебсайта си да продавате много повече и да достигнете високи бизнес резултати, използване на възможностите на всички канали за разпространение на вашата интернет реклама, използване на възможностите за изграждане на положителен имидж на вашия бранд в онлайн средите.

онлайн реклама 2 типа

SEO като вид интернет реклама

SEO – част от Search Engine Marketing и форма на косвена интернет реклама

Подобряване на видимостта на сайта в Google е дългосрочна инвестиция, отнесена към уеб присъствието на бранда. Когато бъдат взети предвид спецификите на сферата на дейност, както и обстоятелства в пазарната обстановка, вероятността бизнесът изобщо да няма необходимост от платена интернет реклама е съвсем реална! Къде, според вас, възвръщаемостта на инвестицията би била по-обоснована – в платена и директна интернет реклама или в дълготрайно подобрение на видимостта в Google?

трафик на сайт 2 награди

Резултатите от интернет рекламата

Как измерваме успеваемостта на рекламата?

Въпрос, който си задава всеки, вече отделил или планиращ да инвестира бюджет в интернет реклама, бизнесмен. Изграждането на добро присъствие онлайн е не по-малко важно от добрата репутация на бранда офлайн. С непрестанното развитие на мрежата, технологиите и възможностите, произлизащи от това, растат и допирните точки с точно тези потребители, които търсят всичко, което вашият бранд може да им предложи. Няколко клика са напълно достатъчни, за да достигне информация за портфолиото, услугите, историята на вашата компания, чрез подходяща интернет реклама до подходящите потенциални потребители в мрежата. Мерителите за успеха на интернет рекламата могат да имат цифрово изражение в брой хора, достъпили рекламното съобщение, посетили сайта, закупили продукта, брой превърнали се от еднократни потребители в редовни ваши клиенти. Имиджът на бранда в мрежата обаче е трудно да бъде измерен в цифри. Добрата репутация изисква сериозна работа, качествени продукти и услуги, и професионализъм на високо ниво.

Интернет реклама – предимства на канала и богат набор от ползи
Интернет реклама – комуникационният канал с най-многобройна аудитория
Интернет реклама – началото
Интернет реклама – конкретни изисквания и конкретни резултати
SEO – част от Search Engine Marketing и форма на косвена интернет реклама
Как измерваме успеваемостта на рекламата?

4.8/5 - (13 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Squarespace SEO срещу WordPress SEO - Optimystica - 1seo агенция 2 отстъпки