4 важни елемента от Google Analytics, които трябва да знаем

Google Analytics е инструмент, които е изключително важен за добрата SEO оптимизация. GA ни показва детайлно почти всичко, което се случва с нашия сайт, от гледна точка на потребителите, посещенията, ангажираността и още много важни елементи. В следващите редове ще ви представим 4 важни елемента (metrics) от Google Analytics, които трябва да знаете как функционират и какво всъщност ви показват.

ПотребителиБроят на хората, посетили вашия сайт за определен период от време. Този фактор ви показва дали се справят добре и развивате сайта си или не. Нови потребители е най-важния елемент тук, който показва дали сайтът ви привлича нови посетители. Колкото повече се увеличава числото “нови потребители”, толкова по-добра е индикацията, че работите правилно и обратното.

Най-посещавани страницистраници в сайта ви, които са най-важни според потребителското поведение. Този фактор ви показва кои са най-посещаваните страници и това ще ви подскаже как да оптимизирате и онези страници, които не са чак толкова посещавани. Обърнете внимание на този елемент , защото е много важен и коригирайки грешките ще повишите резултатите си.

Реализации (Конверсия) – процентът потребители, които са изпълнили дадена цел в сайта ви (покупка, абониране, попълване на данни, регистрация и т.н.). Един от най-важните елементи, които ни показват всъщност какво сме спечелили от сайта ни. Много внимателно следете числата тук, защото при взети от вас мерки за повишаване на продажбите например, с Реализации ще следите дали тези мерки са били успешни.

Придобиване – показва ни откъде са препратени посетителите в сайта ни (търсачка, социална мрежа, друг сайт, директен линк и др.). Отново много важен елемент. Тук проследяваме кои реферали са най-работещи за нас. Ако органичните търсения са най-отгоре, тогава SEO-то ни работи добре. Ако социалните мрежи са върха, тогава маркетингът в социалните мрежи работи.

4.5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!