4 съвета за правилно публикуване в социалните мрежи

Социалните мрежи са неразделна част от съвременната SEO оптимизация. Социалните сигнали все повече “тежат” и биват взимани под внимание при определянето на ранка в SERP на всеки един уеб сайт. За да бъдат обаче наистина сполучливи публикациите ни във Facebook, Twitter например, трябва да знаем няколко прости, но много важни правила за качествени публикации. Под качествени публикации разбираме такива, които ще бъдат споделяни от множество потребители и ще достигнат голям reach. Ето ги и тях:

Качествено изображение. Всяка една публикация трябва да има интересна снимка. Изображения с лошо, неинтересно съдържание просто не будят интерес в потребителите. Публикации с предизвикателно, интересни снимки, будещи интереса на хората са в пъти повече харесвани и споделяни. Снимката е много, много важна част от успеха на всеки пост.

Емоционално послание. Най-споделяните постове във Facebook са онези, които съдържат емоционални послания в тях. Масово хората откликват на такива публикации и реално най-споделяните са точно те. Естествено ще трябва да тествате вашата аудитория за да разберете какви са настроенията на хората.

Позитивност. Хората масово са затрупани с проблеми и всяко положително нещо, което видят в интернет малко или много ги кара да се чувстват по-добре. Именно заради това вашите публикации трябва да са с положителна насоченост и да “ухаят” на позитивност.

Професионализъм. Участието в социалните мрежи може да една идея по-лежерно, но в крайна сметка трябва да вкарваме професионализъм и в това наше начинание. Не допускайте правописни грешки, не публикувайте откровени глупости (видеа, снимки, послания), защото хората няма да ви приемат на сериозно.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Промени в социалните мрежи 2016Социалните мрежи - Мъже vs Жени