5 често срещани грешки в SEO оптимизацията (част 1)

Качествената SEO оптимизация винаги дава резултат в дългосрочен план. Както във всяка сфера, така и в отпимизирането на уеб сайтове се допускат грешки, които пречат за достигане на максималните резултати. В следващите редове ще ви покажем 5-те най-често допускани грешки в SEO.

Технически неиздържан уеб сайт. Качествената изработка на вашия сайт е основоположна за добрата SEO оптимизация. Наличието на HTML5, полета за meta data, title са само част от факторите, които често технически влияят положително на оптимизирането. Вашият уеб сайт трябва да бъде бърз, user friendly и да изпълнява техническите заръки за качествено SEO, в противен случай резултатите в класирането няма да са задоволителни в повечето случаи.

Неправилен подбор на ключови думи. Следващата много честа грешка в оптимизацията е избирането или тоталното игнориране на правилните ключови думи за вашия уеб сайт. Пример: имате сайт за домашни любимци, но не проверявате кои са най-търсените думи и словосъчетания. Ако залагате единствено на най-популярните (според вас) думи, а не ги проверите в Google Keyword Planner, тогава рискувате да оптимизирате по думи и фрази, които няма да ви донесат желаните посещения и респективно печалби в крайна сметка.

Липса на тагове. Почти всеки уебсайт има блог към него, в който да качваме статии и да подобряваме вътрешния линк билдинг. Много важна част от блог е да има и възможност за добавяне на тагове. Изпитано е, че таговете се приемат много добре от Google и са задължително за всеки блог.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Дигитални трендове 2016SEO грешки част 2