6 статистики в дигиталния маркетинг, които трябва да знаете (част 2)

Продължаваме темата за важните статистики в дигиталния маркетинг, които биха ни били полезни в работата върху качествена SEO оптимизацията. В предишата тема споделихме половната от статистиките, а в следващите редове ще ви представим още 3 изключително важни и интересни цифри и факти от дигиталния маркетинг.

Водещите брандове се съсредоточават върху съдържание, предизвикващо емоция. Вместо да инвестирате в количествено съдържание, по-добре се съсредоточете върху такова, което поражда емоции в хората (най-вече положителни). По този начин социалните споделяния ще бъдат в пъти повече, което води от своя страна до повече социални сигнали, бранд разпознаваемост, трафик и т.н.

Броят на последователите в социалните мрежи не е най-важен. Знаем, че всички големи брандове имат хиляди, дори милиони харесвания в социалните мрежи. Въпреки това има примери за слаб SMM (social media marketing), който води до слаба ангажираност. За пример брад Х има 3,5 милиона харесвания, докато конкурентите са далеч по-назад (700 хил.), но харесванията на по-малкия брад и споделянията са 1,5 пъти повече отколкото тези на компанията с милионите харесвания.

Разнообразието на линкове от различни домейни е много важно. Много SEO оптимизатори си мислят, че като вземат 200 линка от един уеб сайт е добра идея, вместо да вземат 50 линка от различни домейни. Напротив, стремете се да взимате 1 линк от сайт, но от авторитетни, тематички и най-вече различни сайтове.

Amazon хвърля милиони годишно за търсения. И по-ясно – Amazon харчат по-голямата част от маркетинг бюджета си за да разберат трендовете в търсенията и винаги да са наясно какво да промотират и върху какви продукти да акцентират. Това показва, че онлайн магазините (и не само те) трябва задължително да правят анализ на моментите търсения и да бъдат наясно с трендовете.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

дигитален маркетинг статистикиgoogle печалба