6 лесни начина за увеличаване на продажбите (част 1)

SEO оптимизацията за онлайн магазините е първата важна крачка към повишаване на посетителите във вашия сайт. Освен качественото SEO има и други важни и лесни начини да увеличите продажбите си, когато вече имате достатъчно трафик в онлайн магазина си. В следващите редове ще ви представим 3 от 6 наистина лесни стъпки за увеличаване на продажбите.

Предлагайте ревюта на продуктите. Тази практика е изключително популярна в последните години. Задължително трябва да имате секция за ревюта и да насърчавате потребителите да оставят такива. 8/10 потребители четат 1-3 ревюта за даден продукт и чак тогава се решават да го закупят. Ако имате много продукти и нямате физическата възможност да направите ревюта за всички продукти, тогава се съсредоточете върху топ продуктите си.

Не подценявайте long-tail ключовите думи. Конкуренцията за топ ключовите думи във всеки бранш  е убийствена, затова може да използвате long-tail думи, които да повишат таргетирането на продуктите ви. Например: дамски обувки е доста конкурентка ключова дума за оптимизация, но промоция на зимни дамски обувки ще се оптимизира и достигне по-бърз резултат по-лесно.

Създавайте качествено описание на продуктите. Ако влизате в магазин за обувки и попитате продавачката “тези обувки качествени ли са ?” и тя ви отговори само с “да”, тогава няма да получите достатъчно информация и едва ли ще сте убеден, че си заслужава покупката. Същото е и в онлайн магазините и описанието на продуктите. Ако вашите продукти имат детайлно и уникално описание, тогава освен че ще повлияете изключително добре върху класирането си в Google, вие ще дадете нужната информация на клиентите си. Минималната препоръка за продуктовото описание е около 300 думи.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Google историяПовишаване на продажбите (част 2)