Baidu ще използва своя версия на AMP

Baidu ще последва стъпките на Google и ще вгради AMP технологията в своя алгоритъм. Това стана ясно този месец и потвърждава тенденцията, че AMP технологията вече играе изключителна роля в мобилната SEO оптимизация.

Китайската търсачка ще използва своя версия на AMP – MIP (Mobile Instant Pages). Всъщност MIP ще е копие на AMP, но технологията ще бъде пригодена за китайската търсачка и нейния source code.

Двата световни лидера при търсачките ще си партнират за първи път именно чрез внедряването на AMP. Целта на това сътрудничество е взаимно да се преборят с проблемите на бавните страници и класиранията на по user friendly сайтове с мобилни версии или responsive дизайн.

Baido вече има над 1 милиард индексирани страници, които поддържат MIP и затова няма да вграждат директно AMP технологията на Google, а ще я използват за подобрение на тяхната такава.

Партньорството на двете компании ще бъде единствено от полза за крайния потребител в Китай. Резултатите в SERP-а на Baido ще стават все по-добри откъм user friendly сайтове и по този начин ще се вдигне нивото за задоволеност при потребителите, защото те ще разглеждат повече бързи сайтове през мобилните си апарати.

Все още не е ясно как ще продължи партньорството на Baidu и Google, но виждаме за първи път стопляне на отношения между тези две компании.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Какво е Google Posts