7 бързи трика, които ще подобрят SEO оптимизацията ви

Дори да не сте начинаещи в SEO оптимизацията, това съвсем не означава, че няма да срещате трудности в генерирането на органичен трафик за сайта си. Тъй като оптимизирането е непрестанен процес и изисква ежедневни усилия, за да се класира сайтът на челни места в търсачките.

Ако трафикът към сайта ви е в застой, ние ви предлагаме 7 лесни трика, които бързо можете да внедрите в стратегията си за оптимизиране:

  1. Още вътрешни линкове

Може би това е най-лесният начин да подобрите класирането на дадена страница. Разбира се, те вървят ръка за ръка с външните линкове към сайта, но ние ви съветваме да не пренебрегвате линковете към собствените си статии, по този начин и Google ще се увери в стойността им.

Не забравяйте и заглавната ви страница – тя е най-силната в целия сайт, точно затова и линковете от нея оказват най-голямо влияние на класирането на съответната страница.

  1. Подобрете съдържанието на страниците

Повече съдържание означава повече възможности за оптимизиране на ключови словосъчетания. Качествените и достоверни статии на сайта ще покажат на търсачките, че имате релевантно съдържание и авторитет пред конкурентите си.

Всяка една страница на сайта ви трябва да има уникална информация, поне 300 думи.

Ако сайтът ви е в стагнация, то е задължително да анализирате конкурентните сайтове и надграждате SEO стратегията си спрямо техните тактики.

  1. Оптимизирайте мета заглавията и описанията

Много бърза и изключително ефикасна тактика.

Освен различните вариации на ключовите си словосъчетания, не забравяйте, че можете да включите в описанието и други плюсове на бизнеса си, като например ниските цени.

  1. Фокус върху линкбилдинга

Активирайте линкбидинга и по-специално – споменаванията на самия бранд.

Добра идея е и просто да намерите в мрежата сайтове, които имат релевантно на вашето съдържание и да изпратите запиване за линк на тяхна страница.

  1. Рекламация на линкове

Тази тактика се състои в намирането на авторитетни сайтове в интернет пространството и анализиране на техния беклинк профил. Много от тях със сигурност ще имат счупени линкове, а вие можете да им предложите да ги заменят с линк към вас.

  1. Вижте 404 errors

Използвайте Screaming Frog да намерите и премахнете грешките. След това е ред на Google Analytics’ All Pages report, за да анализирате страниците с грешки. После можете да използвате  Google Search Console Crawl Errors report и  да дръпнете всички Not Found errors, които Google е намерил на сайта ви.

  1. Поправете проблемите с редиректа

Един от най-верояtните проблеми тук може да се яви заменянето на 302 redirect с 301 redirect. Това сигнализира на Google, че страницата е била временно преместена на друг URL адрес, което означава, че данните за линка не са прехвърлени.

 

Благодарение на тези бързи, но първостепенни SEO тактики, ще бъдете подготвени да активирате сайта си, без да губите излишно време и ресурси.

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO хост