Facebook стартира Community Help през 2017

Онлайн гигантът Facebook ще пусне официално през 2017 година нов инструмент, който има за цел да улесни хората, претърпели различни кризи или бедствия. Нововъведението се казва Community Help (обществена помощ) и ще улеснява връзката между потърпевшите и онези, които искат да им помогнат.

Как ще работи този инструмент ? Community Help ще следи за природни бедствия и кризи от масов характер. Ако засече земетресение например в Солун, автоматично ще засече всички потребители там и ще им даде възможност да натиснат бутон “Safety Check”. След като даден потребител го натисне, той ще бъде добавен към списък с всички “спасени хора”, които също са натиснали тази отметка. Отделно ще има възможност всеки един човек да натисне “Find help” бутон, с който да сигнализира от какво има нужда, а хора които искат да помогнат да се ориентират по-добре към нуждите на потърпевшите.

Приложението вече бе тествано няколко пъти, като последния голям тесте беше в САЩ, където голям горски пожар бушуваше в над 100 000 район. От Facebook съобщават, че над 40 000 души са използвали Community Help за да установят връзка с приятели, познати или да потърсят помощ. Образувани са лагери за взаимопомощ благодарение на комуникацията през Community Help.

Един от главните разработчици на инструмента Патрик Мейер заявява: “Надяваме се да помогнем на възможно най-много хора в трудни моменти, кризи и бедствия. Очаквам и други големи компании да последват примера ни и  да спомагат за общото благо на човечеството”

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Факти за TwitterFacebook платено видео съдържание