10 съвета за SEO оптимизиран блог пост /Част 2/

Продължаваме със златните правила за писане на блог публикации, в съчетание със SEO оптимизацията и интересите на потребителите.

6. Проверка на текста, преди да се публикува

Винаги изпращайте текста за проверка на някой, преди да го публикувате, така е по-лесно забелязването на грешки, като недобре структурирани изречения или неразбираемост на поста. Задължително искайте мнение на второ лице, преди да публикувате материал.

7. Оптимизирай дължината на статията

Повечето потребители предпочитат кратки статии, така че около 250-300 думи са златната среда за добре изглеждащ текст както за Google, така и за читателите. Ключовите думи е добре да присъстват поне веднъж във всеки параграф.

8. Линк към вътрешно съдържание

Ако в блога присъства друга информация, свързана с темата на съответния пост, то е препоръчително да се слага вътрешен линк, който води към старото съдържание – това е основна част от SEO оптимизацията. По този начин се изграждат полезни връзки за търсачките, които са от полза и на читателите.

9. Редовно добавяне на съдържание

Така Google ще знае, че твоят сайт е активен и полезен за потребителите, което автоматично ще те класира на по-горни позиции.

10. Използвай инструмент за анализ на написаното съдържание

Има разнообразни инструменти, които са изключително полезни за SEO оптимизацията и ще улеснят максимално ефективното писане на статии.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизацията блогSEO оптимизация и гугъл плюс