9 съвета как да използвате Google+ за SEO оптимизация /част 2/

Вчера ви запознахме с първите 5 основни правила, които ще ви помогнат в SEO оптимизацията, използвайки Google+, а ето ги и останалите:

  1. Свързвайте се с това, което ви интересува

Google+ предоставя разнообразни методи, за да получавате известия, по този начин ви помага да се свържете с най-влиятелните авторитети в бранша ви. В зависимост от настройките на акаунта ви, известяванията могат да бъдат под формата на имейл или дори sms. Има общо 17 действия, които от своя страна ще генерират известия за въпросния потребител в акаунта ви. Част от тях са: споменаването на потребителя в пост; споделянето на пост, директно от потребителя; тагване на потребителя във ваш пост; коментиране на снимка, публикувана от съответния потребител; коментиране на снимка, в които е тагнат потребителя.

Разбира се, трябва да внимавате, за да не се превръщат действията ви в спам.

  1. Оптимизирайте профилната си снимка

Знаете, че за правилната SEO оптимизация е важен  не само текста, който споделяте, а и оптимизираните снимки.  Бъдете сигурни, че по-добрата и хващаща, окото, профилна снимка ще увеличи трафика към страницата ви.

  1. Използвайте Social media dashboard

Адам Сингер е създал табло за анализиране на трафика ви, което е изключително ефективно и е напълно безплатно. Дори може да го инсталирате в акаунта си Google Analytics. Така ще направите максимално лесно следенето на SEO оптимизацията.

  1. Проверете своя CircleRank

Така ще можете да следите ежедневно трафика към профила и състоянието на постовете си.

Не забравяйте да публикувате качествено и оптимизирано съдържание в профила си в Google+, това е един от най-сигурните и бързи начини да бъдете забелязани от Google и да си спечелите висок рейтинг на постовете, което ви гарантира още една крачка към съвършената SEO оптимизация.

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и гугъл плюсSEO оптимизацията в блога