Най-важните трендове в дигиталния маркетинг за 2016 (част 2)

Продължаваме с втора част на най-важните трендове в онлайн маркетинга за 2016 година. В предишната статия споменахме важността на мобилната версия на даден уеб сайт за SEO оптимизациятa и удовлетворението на посетителите. В следващите редове ще продължим с важните промени и новости през изминалата година в социалните мрежи.

Наличието на бутон „купи” увеличава в пъти продажбите в социалните мрежи. Например в Pinterest има бутон “buy” чрез които може да закупите дадена стока директно от публикацията. Функционалност, която улеснява крайния потребител и увеличава конверсията. Същото вече го има в Twitter и Google +, а Facebook все още тестват този бутон.

Най-споделяното съдържание във Facebook са тестове и състезания. Както повечето от вас сигурно знаят – организирането на състезания с награди чрез вашата Facebook фирмена страница увеличава ангажираността й, както и увеличава броя на споделяния, харесвания и социалните сигнали. Дори Twitter пуснаха функция с анкета, нещо което допреди година дори и не идваше на ум на повечето маркетьори.

През 2016 година се увеличиха гледанията на видеа извън Youtube. Facebook например сериозно подхожда към видеата в собствената си мрежа, като дори ще спонсорира и авторските такива. Видео пазара е доминиран от Youtubе, но все повече различни социални мрежи и сайтове развиват собствени платформи за видео обмен.

В крайна сметка социалните мрежи са най-динамичната част от онлайн маркетинга и трябва задължително да следим промените и новостите, за да извлечем максимални резултати за нас и нашите клиенти.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Реклами в messenger