6 статистики в дигиталния маркетинг, които трябва да знаете (част 1)

Дигиталният маркетинг е съвкупност от различни техники, стратегии и методики (например SEO оптимизация), които заедно увеличават продажбите, онлайн присъствието, трафика на даден уебсайт и/или бранд. Важно е да сме наясно с най-новите промени в дигиталния маркетинг, както и да наблюдаваме най-големите компании в какво инвестират. В следващите редове ще ви представим 10 от най-важните статистики в дигиталния маркетинг в последните 12 месеца.

52% от високо авторитетните линкове не водят до ангажираност. От SEO гледна точна да вземеш линк от сайт като times.com, wikipedia.com и подобни е безценно. Онлайн меркетьори установиха, че повече от половината линкове, направени в авторитетни сайтове не водят до трафик. Това ще рече, че половината потребители не харесват да кликат на линковете.

50% от реакциите във Facebook, различни от Like са Love. Интересна статистика, дължаща се най-вероятно на факта, че повечето оценяващи, споделящи и харесващи потребителите са от женски пол. Тази статистика е извадена от публикациите на следните водещи уеб сайта: CNN, Fox News, The Huffington Post, The New York Times, USA Today, The Wall Street Journal, The Washington Pos.

Близо 50% от Facebook потребителите споделят нещо, вярвайки че ще бъде интересно за приятелите им. Тази информация е много ценна, защото ориентира маркетьорите най-малкото да се запитат “тази публикация ще се хареса ли на моите приятели ?”. Същото важи и за публикациите във фирмените страници на даден бранд или уеб сайт.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Виртуална реалност AmazonВтора част на маркетинг статистики