Интересни статистики за електронната търговия 2016 (част 1)

Електронната търговия е една от най-променящите се сфери в онлайн света. Едва ли има друг бранш, които използва всички ресурси на дигиталния маркетинг така изявено (социални мрежи, реклами, SEO оптимизация и т.н.).

През изминалата година, над 50% от активните онлайн потребители са си купили поне една стока през интернет, като общия оборот надхвърля 22 трилиона долара. Факт, които е достатъчно красноречив относно нарастването на пазаруването през интернет.

В следващите редове ще ви представим някои от най-важните статистики за електронната търговия, които ще ни помогнат да създадем по-ясна представа за собствените си стратегии и кампании през 2017-та.

51% от американците предпочитат да пазаруват онлайн, вместо да излязат до магазина.  Процентът в ЕС за същото предпочитание е 45%.

В Америка 70% от възрастните потребители пазаруват поне веднъж онлайн. В Европа този процент е 57%.

В прогнозен план се очаква до 2020 година световния оборот от онлайн продажби да надмине 27 трилиона долара. Годишно растежът по този параграф е около 5-6%.

„Черен петък” и „Кибер Понеделник” вече не са център на пазаруването през месец Ноември. В световен мащаб целият ноември бележи изключително висок ръст на похарчените пари в онлайн пазаруване. Само в САЩ похарчените пари през 2016 година са месец ноември са 400 милиарда и то само чрез онлайн пазаруване.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Firefox OS е закритаФакти за електронна търговия част 2