Интересни статистики за онлайн търговията за 2016 (част 2)

Продължаваме с втората част на интересните статистики за онлайн търговията и какво да очаквамe за в бъдеще. Както знаем, онлайн пазаруването и магазините са изключително тясно свързани с SEO оптимизацията и дигиталния маркетинг като цяло. Затова е добре да знаем какви са насоките за развитие на електронйото пазаруване и как да се подготвим за да бъдем по-успешни  в продажбите.

82% от пазаруващите онлайн споделят, че колкото по-насочено към крайния потребител е дадена стока, толкова по-лесно биха си я купули. Това ще рече, че иднивидуалния подход към всеки клиент се цени изключително много и е важно да се практикува от повечето онлайн ритейлъри.

Mobile friendly магазин е задължителен през 2017-та. Вече писахме в по-стари наши статии, че важността на мобилната версия на сайтове, магазини е изключително голяма. Колкото по-бързо и лесно се ориентира клиентът в магазина ви, толкова по-голям е шансът да си закупи нещо от него. Факто, с които трябва да се съобразяват абсолютно всичи собственици на онлайн магазини и платформи.

89% от потребителите заявяват, че бързата доставка наклонява почти винаги везните в избора на място за купуване. Тоест – вие предлагате доставка на другия ден, а вашия конкурент за 2-3 дни най-рано – тогава сами може да се досетите при равни цени и качество кой от двама ви ще бъде предпочетен.

70% от потребителите се допитват до социалните мрежи преди да закупят по-скъпа стока. Този факт трябва да ви говори за силата на социалните мрежи и предимно Facebook в България. Много от онлайн маркетьорите знаят, че има групи с хиляди участници, в които се дават мнения и оценки на дадена стока, магазин или компания.

 

3/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Факти за електронната търговияУеб хостинг ревю