Над 4 милиарда клика в Adwords само за електронната търговия

Google обяви, че има почти четирикратно увеличение на рекламните кликове в Adwords, насочени само и единствено към електронните магазини. Този факт доказва, че добрата SEO оптимизация спестява изключително много на онлайн търговците и бъдейки сред първите в органичните резултати води до сигурен успех в повечето случаи.

Нарастването на обема кликове към онлайн магазините за цели 4 пъти е в рамките на период от 12 месеца. Истински бум на платени реклами в Adwords регистрира американският гигант и съобщава, че тази тенденция ще се увеличава все повече в идните години.

“Хората пазаруват все повече онлайн. Факт, който кара собствениците на електронни магазини да инвестират в реклама, SEO и изобщо в онлайн маркетинг. Няма по-естествено нещо от това да имаш едно добро онлайн присъствие и да печелиш от него.” – заявява един от водещите експерти в онлайн търговията на известен ритейлър.

Google постоянно оптимизира данните в Adwords, които касаят кликовете и поведението на потребителите, след като са посетили даден сайт. През 2017 са планирани все повече детайлни инструменти за цялостна характеристика на посещенията, покупките и user behavior.

И накрая да споделим, че гласовите търсения на продукти също бележат голям растеж и ще играят ключова роля в търсачките съвсем в близко бъдеще. Тенденцията е хората да бъдат улеснявани в своите търсения през телефоните най-вече и по този начин да се пести време.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!