Важни статистики за електронната търговия през 2016

След като в предишната статия разгледахме интересни статистики на обща тематика, сега ще се съсредоточим в най-конкурентната ниша в онлайн маркетинга – онлайн магазините и електронната търговия. Именно тук SEO Оптимизацията вече е неразделна част от битката за пазарен дял.

20% от хората напускат даден сайт, ако той зарежда повече от 1 секунда при браузването. Този факт говори красноречиво за нуждата от техническо оптимизиране на онлайн сайтовете и в специалност електронните магазини.

Интернет потребителите, които са пазарували онлайн са почти 1 милиард ! Цифрите говорят сами. Бъдещето на бизнес с търговия неминуемо се нуждае от онлайн присъствие.

50% от потребителите не довършват поръчките си, ако формата за пазаруване е прекалено сложна. Под сложна се има в предвид – повече от 1 страница за попълване на данните, излишно събирани данни и като цяло тромава процедура по завършване на вече избраната покупка.

40% от потребителите разглеждат ревюта, четат мнения и се допитват до форуми относно даден сайт/продукт преди да го закупят. Важността на онлайн репутацията расте с всяка година.

8/10 потребители ще закупят продукт от вашия онлайн магазин, ако предлагате конкурентна цена и безплатна доставка.

97% от потребителите пазаруващи през мобилно устройство не довършват покупката, ако сайтът зарежда повече от 3 секунди, за декстоп потребители процентите също не са малки – 75%

Както добре може да видите – електронната търговия се нуждае безусловно от SEO оптимизация. Освен изграждане на линкбилдинг стратегия, важен фактор е техническото представяне на вашия сайт, както и User Friendly интерфейс, за по-добра конверсия.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO маркетинг