Facebook разработва система, която да засича “рискови” лични съобщения

Интернет гигантът Facebook, които е лидер в социалните мрежи и основен източник нa  SEO социалните сигнали, най-вероятно ще започне да чете и личните съобщения на потребителите си.

Преди няколко дни собственикът на компанията Марк Зукърбърг написа едно дълго есе от над 6 000 думи, в което призовава света да се глобализира. Според Марк, обединяването на народите е начинът човечеството да прогресира и лично той се е заел, посредством Facebook, да помага в човешкото развитие. Именно поради тази причина Facebook ще започне още по-строго да организира новините, видеата, снимките и цялостната информация в мрежата. Повечето от нас са разбрали за проблема с предаването на живо, където беше убит човек. Точно такива проблеми не трябва да бъдат допускани във Facebook. За да се ограничат до минимум такива зверски прояви и всякакви други вид заплахи, Facebook ще разработят и технология, която ще намира рискови лични съобщения. Все още не е ясно как ще работи системата, кога ще бъде пусната и какво ще последва, ако се открие рисково съобщение, но Зукърбърг заяви, че няма да се забавят много със стартирането на тестовете.

Доста хора приеха негативно факта, че ще им бъдат четени съобщенията, макар не директно от хора. Мнозина се заканиха да изтрият профилите си, ако това се случи, но всички знаем, че Facebook е толкова голям и упражнява такъв монопол вече, че едва ли ще има сътресения от тази нова мярка за сигурност.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и актуални новини