5 важни въпроса за вашата реклама във Facebook (част 2)

Продължаваме темата за най-важните 5 въпроса, на които трябва да си отговори всеки рекламиращ във Facebook. Всички знаем, че освен социални сигнали за SEO, мрежата е изключителен източник на рекламна възможност и понякога се налага да я използваме за постигане на определени цели за нашия онлайн бизнес.

Защо да кликнат на вашата реклама?

Изследване показва, че потребителите задържат вниманието си върху реклама между 10-15 секунди. Точно толкова време имате за да накарате потребителите да кликнат на вашата реклама. Бъдете оригинални, използвайте интересни изображения. Всичко, което ще привлече вниманието на вашата таргет група.

Защо някой трябва да закупи вашия продукт/услуга?

В интернет се продават безброй продукти от стотици хиляди сайтове. Потребителите вече са се наситили от предложения и трябва да им привлечете вниманието. Именно заради това рекламата трябва да съдържа текст (и снимка), които да привличат потребителите и да ги накарат да кликнат. Веднъж влезли в сайта ви, вие сте постигнали основната цел на рекламата ви. Отделен въпрос е вече действията на клиентите ви във вашия сайт.

Колко ще струва всеки клик?

Всяка реклама си има bid т.е. цена за клик и това трябва да се взима под сериозно внимание. Всеки рекламиращ си има бюджет и праг на инвестиция за клик. Добре преценете ROI за вашата реклама и ако процентът ROI е малък, тогава ще трябва да промените нещо иначе търпите загуби.

 

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!