Facebook ще включва повече видео в новинарския поток

Социалните мрежи са много важни за добрата SEO оптимизация, особено Facebook. Американският гигант обяви, че ще прави промени в алгоритъма на своя news feed. От компанията заявиха, че ще се стараят да вкарват повече видеа в новинарския поток, особено тези, които са най-гледани.

Досега имаше няколко действия, които се взимаха на в предвид за да бъде показано някое видео в новинарския поток на потребителите. Например дали то е харесано, дали е пуснато на голям екран и дали му е пуснат звука. От вчера вече видеата ще бъдат оценявани и по нов, много важен фактор – продължителност на гледане. Както сами може да се досетите Facebook алгоритъма ще взима под внимание дали дадено видео се гледа в по-голямата си част или не. Първоначално промените няма да бъдат забелязани от всички потребители, защото е необходимо време да бъде внедрен новия алгоритъм в цялата мрежа, но до седмица всичко ще бъде изчистено и работещо.

Не се казва точно какви ще са критериите за едно “добро” видео, но маркетинг специалисти споделят, че всичко над 50% продължително гледане ще бъде смятано за интересно видео.

Ето какво казват и от Facebook: “Не очакваме огромни промени в новинарския поток, относно повече видеа. Реално новия алгоритъм ще засилва само интересните видеа, качени директно в мрежата, а не такива които са споделени от други сайтове (youtube, vimeo и т.н.). Все пак тази промяна ще доведе до повече качествени видеа във потребителския news feed и отпадането на най-малко гледаните такива”

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

LinkedIn фактиРеклами в messenger