Facebook pixel вече събира повече информация

Водещата социална мрежа в света Facebook ъпгрейдна алгоритъма, контролиращ проследяващия пиксел за вашите реклами. Както повечето маркетьори знаят, освен за най-силни социални сигнали в SEO оптимизацията, Facebook е предпочитана рекламна платформа за мнозина. С цел повишаване информираността на рекламиращите и възможността да получават повече данни за своите реклами, Facebook ъпдейтна своя пиксел. Вече ще може да получавате още повече данни за поведението на потребителите, които са влезли във вашия сайт.

Най-голямото подобрение на ъпдейта е възможността на рекламиращите да получават данни за потребителското поведение – кликвания в сайта, добавяне на продукти в количката, кликвания на контакти и други.

Важно е да се знае, че ако вашият е създаден преди 20 април, тогава новите промени ще влязат в сила след точно месец – на 20 май. Ако сте направили пиксела след 20 април, то новостите ще са активни моментално.

Ако все пак не искате да получавате допълнителните данни, тогава трябва да вкарате този код в основния на пиксела -fbq(‘set’, ‘autoConfig’, ‘false’, ‘FB_PIXEL_ID’). Така няма да ви засягат промените и ще получавате само стандартната информация преди ъпдейта.

Facebook все повече подобрява рекламната си мрежа. Подобренията засягат както потребителите, така и рекламиращите. Все пак битката с Google за рекламен дял е голяма и ние, маркетьорите, може само да сме доволни от тази огромна конкуренция.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!