Facebook предприема мерки за видео стрийминга

Един от основните източници на SEO социални сигнали Facebook ще предприема мерки за филтриране на авторското видео съдържание в мрежата си. Социалната мрежа бе остро критикувана след видеата, в които бяха извършени убийства на живо. Най-лошото в случая бе възможността на тези кадри да достигнат милиони хора и изключително бавната реакция на модераторите, които спряха излъчването прекалено късно.

Напрежението върху Facebook се увеличи още повече последните дни. Отново се излъчи авторско видео на живо, в което баща зверски уби своето бебе и отново видеото не беше спряно на време, въпреки стотиците доклади.

Собственикът на компанията Марк Зукърбърк все още не е дал официално изявление върху този проблем, но запознати отблизо с работата на Facebook споделят, че вече са задействани мерки за по-добра модерация на предаванията на живо. Екипите, които ще трябва да реагират при проблеми ще минат специално обучение, а допълнително ще бъдат назначени двойно повече персонал в този сектор.

“Facebook трябва да насочи вниманието си към навременна намеса в случаите, в които се налага неотложно спиране на дадено видео. Зачестиха предаванията, в които насилието преобладава, а в много други има голота и забранени от закона действия. Подобряването на модерацията на стрийминга е първото нещо, с което трябва да се заемат от компанията, ако не искат да бъдат подложени на още критики и бъдещи съдебни дела” – заяви един от водещите адвокати по онлайн право в ЕС.

 

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!