Google ще се бори срещу обидно и оскърбително съдържание

Повечето специалисти в SEO оптимизацията знаем, че използването на poison words води до наказания и декласирания на даден уебсайт. Google се стреми да държи резултатите си с “чисто” съдържание и предприема нова стъпка в тази насока. В комбинация с борбата против фалшиви новини, американският гигант започва инициатива, която да декласира обидно или наскърбяващо съдържание.

“Полагаме усилия да предотвратим класиране на невярно, обидно или оскърбително съдържание в нашата мрежа. Именно поради тази причина започваме нов проект, чрез който се надявам да подобрим резултатите в търсенето, особено на първа страница” – заяви шефът на отдел “качествено търсене” в компанията Пол Хаар.

Google планират да направят алгоритъм, който ще бъде “обучен” от над 10 000 платени служители, които ще пресяват ръчно съдържание и ще въвеждат информацията в специално създаден за целта софтуер. Така, след като събере цялата налична информация, Google ще направи ъпдейт на алгоритмите си и ще започне по-качествено да класира сайтовете, според тяхната достоверност и “културно” съдържание.

Също така се планира да се въведе специален маркер (flag), който да обозначава сайтовете с обидно о оскърбително съдържание. Когато даден потребител натисне маркера, той ще му покаже даденото съдържание с какво се характеризира (расизъм, ксенофобия и други).

Пол Хаар споделя, че маркерът не е сигурна индикация, че сайтът ще бъде баннат, но е предпоставка за това. “Не искаме да има маниакален контрол в мрежата ни, затова ще дадем време на сайтовете да променят съдържанието си, преди да получат по-сериозни предупреждения”

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!