Интересни факти за търсачките, които трябва да знаете (част 1)

Всяка SEO  компания трябва да бъде в крак с последните тенденции в бранша. За да бъдем винаги на ниво и добри професионалисти, ние от Optimystica винаги обогатяваме нашите знания и ги прилагаме в работата. В следващите редове ще ви представим няколко интересни и същевременно важни факта за търсенията, търсачките и като цяло за SEO, които неимоверно ще привлекат вашето внимание.

Колко броя търсения има годишно в мрежата? Този въпрос може би вълнува мнозина от вас, а отговорът му е умопомрачителен  – около 2 трилиона търсения! Броят на търсенията определено се увеличава, тъй като вече освен десктоп и мобилните, хората търсят и гласово.

Коя търсачка се използва най-много? Отговорът тук е пределно лесен – Google. В случая обаче ние ще предложим цифрово предимството на Google пред останалите търсещи алгоритми:

Търсачка Дневни търсения 
Google 4,464,000,000
Bing 873,964,000
Baidu 583,520,803
Yahoo 536,101,505
Други (AOL, Ask etc) 128,427,264

 

Кой вид търсения е най-популярен? Повечето онлайн маркетьори сигурно знаят, че още през 2015 година мобилните търсения надминаха десктоп варианта. Този факт говори изключително много за важността на мобилната SEO оптимизация. Също така, както споменахме, гласовите търсения набират скорост и стават все по-популярни.

Трафикът от търсачки е жизненоважен за онлайн магазините. Безспорен факт е, че онлайн магазините получават най-много трафик от естествените търсения (така нареченият натурален трафик, дължащ се на SEO). Ако сте собственик на онлайн магазин и искате да имате резултати – непременно трябва да помислите за вашата SEO оптимизация.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

seo vs ppc