Интересни факти за търсачките, които трябва да знаете (част 2)

Продължаваме темата за интересните и важни факти за търсачките, които влияят директно върху SEO  оптимизацията и ни показват колко е важна тя за успешното онлайн присъствие на всеки бизнес.

Google все още остава монополист в световен мащаб.  Едва ли има изненадани от този факт, но държим да отбележим огромното предимство на американския гигант пред останалите “конкуренти” в бранша (както при мобилните, така и при десктоп търсения). Прилагаме и официалните данни като  графика.

 

 

 

 

 

Посещенията от социалните мрежи не са толкова много. Много бизнеси се базират предимно в социалните мрежи (Facebook, Twitter, Youtube), но като цяло посещенията от социалните мрежи са доста малко (2,8%) в сравнение с тези от органичното търсене.

Средствата за онлайн маркетинг скоро ще надминат рекламите по ТВ. Водещи меркетолози смятат, че до 2-3 години вложенията за онлайн маркетинг (SEO, реклама, брандинг и т.н.) ще надминат тези, които се инвестират в телевизионни реклами.

Локалните търсения стават все по-важни. 72% от хората, търсили нещо в локалните резултати отиват и физически посещават адреса. Факт, които говори изключително много за важността на локалната оптимизация.

Скоростта е много, много важна. Както многократно сме казвали – скоростта на вашия уебсайт е много важен фактор за класирането ви, за потребителското удовлетворение и респективно за крайните резултати на вашия онлайн бизнес.

 

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!