Любопитни факти за Twitter

Twitter е втората по популярност социална мрежа в САЩ след гиганта Facebook. Мрежата има над 100 милиона активни потребители всеки ден и за международния пазар (САЩ, EU) е силно препоръчително за бизнеса да имате Twitter профил и да го развивате успешно. В България все още мрежата е непопулярна, но това не ви пречи да използвате туитовете като социални сигнали за вашата SEO оптимизация.  Предлагаме на вашето внимание няколко любопитни факта за Twitter, които най-вероятно не знаете.

1,3 милиарда регистрирани потребители. Мрежата надхвърля един милиард регистрации, като обаче около 20% са фалшиви профили с цел спам, реклама и т.н.

Акаунти с поне един туит – 650 милиона. Малко под половината акаунти в мрежата имат поне 1 публикация (tweet), което говори, че активността в мрежата е около 50%. Друг интересен факт е, че 44% от тези 550 милиона не са пуснали туит в последната година.

Активност на потребителите. 34% от реалните потребители влизат поне веднъж дневно в Twitter. Това са около 100 милиона дневни посещения от уникални посетители.

Потребителите в САЩ – Мрежата има най-много регистрирани потребители от една страна и това естествено е САЩ. 67 милиона уникални регистрации има в мрежата от Америка. Любопитно е да добавим, че въпреки забраната на мрежата в Китай, над 10 милиона акаунта има създадени посредством проксита и VPN от същата страна.

Среден брой последователи на потребител. Може би се замисляте вече колко последователи има средно в мрежата даден потребител и отговорът е 208. Най-последваната личност в Twitter е Кейти Пери с 94 милиона, следвана от Джъстин Бийбър с 90.

 

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

съвети за правилен SMMCommunity Help