Mozilla закри изцяло проекта си за собствена операционна система

Всички знаем, че Android са безспорните лидери в сферата на операционните системи за телефони и таблети. Въпреки че новината няма връзка със SEO тематиката, смятаме че си заслужава вниманието на всички онлайн маркетьори.

Разработката на Firefox OS започна преди около четири години. Целта на компанията тогава беше да се взема част от пазара, който е доминиран от Android и iOS. През цялото време на разработване Firefox OS не успя да стигне до успешен вариант и да се включи в жестоката битка на телефонните операционни системи.

Преди няколко дни от Mozilla официално съобщиха, че проектът се прекратява и целият екип, наброяващ около 50 души, вече е освободен от работа.

Firefox OS беше безплатна система с отворен код, базирана изцяло на уеб технологии (HTML, CSS, Java Script). Замисълът на тази OS бе да дава възможност да се създават лесно приложения и да се ползва предимно за ниско бюджетни телефонни апарати.  Въпреки че няколко модела пробно бяха „оборудвани” с Firefox OS, като цяло системата не успя да се пребори с лидера в сферата Android.

След неуспеха си за тези четири години работа и разработки, от компанията решиха най-накрая да сложат край на проекта и да прекратят разходите по това перо в бюджета на non-profit организацията.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

google печалбаФакти за електронната търговия