По какво си приличат SEO и футбола (част 1)

Предлагаме ви едно наше интересно сравнение между SEO оптимизация и краля на спорта – футбола. Открихме, че наистина има доста сходни черти между цар Футбол и онлайн оптимизацията за търсачки.

Има правила

Наличието на правила във футбола и SEO е безспорно. При футбола правилата се създават от FIFA и UEFA, докато при SEO от лидера при търсачките Google Inc. Ако сте нов в оптимизацията или футбола, ще ви отнеме повечко време докато научите правилата и разберете как точно работи системата и как да се постигнат по-добри резултати.

Много цифри и статистика

Футболът е един от спортовете, в които цифрите и статистиката преобладават. През целия сезон се сравняват статистики, правят се прогнози  и се гонят резултати. Звучи много познато на хората, които се занимават със SEO, нали ? При оптимизацията също има безброй анализи, статистика за постигнати резултати и очакване за подобрение или задържане на дадено класиране.

Нечестна игра

Където има хора, там има и нечестна игра. При спорта е ясно – използването на забранени вещества, с цел стимулиране физическите и психически качества на даден играч е строго забранено. Въпреки това, мнозина играчи прибягват до допинга и постигат високи резултати. В повечето случаи, за щастие, тези хитреци биват разкрити и наказани. Същото, дори с по-голяма строгост, важи и за SEO. Google постоянно обновява алгоритмите с цел прихващане на забраните техники в SEO и наказване на провинилите се сайтове.

 

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

увеличение на хакнатите сайтове през 2016