Google експериментира с карти за потребителски профили при търсене

Google експериментира с публични карти за потребителски профили за лица, които ще се появят наред с редовните резултати от търсенето, Android Police съобщи за първи път в четвъртък. В момента тестът е ограничен до Индия и в момента компанията няма планове за по-широко стартиране, заяви говорител на Google пред Search Engine Land.

Защо ни интересува
Ако тази функция получи по-широко представяне, личните брандове ще имат нов начин да се разграничат в резултатите от търсенето, предоставяйки на бъдещите клиенти или работодатели начин да научат повече за тях. Тази функция също така осигурява на личните собственици на брандове степен на контрол върху това каква информация е достъпна за търсещите.

Повече за новините

  • Google+, несъществуващата социална мрежа на компанията, имаше подобна функция за публичен профил, когато стартира през 2011 г.
  • Тази нова функция позволява на всеки потребител да търси името на дадено лице и да преглежда информацията, която е избрал да споделя, съобщи Android Police.
  • Потребителите трябва да бъдат вписани в свои лични акаунти, за да редактират публично достъпна информация. Изискват се основна информация, като име, местоположение, професия и лично обобщение. Снимките и информацията за контакт, наред с други полета за данни, не са задължителни.
  • Android Police откри функцията чрез три наскоро публикувани страници за поддръжка на Google Търсене, които оттогава са свалени.
  • „В Индия въведохме и експериментирахме с редица инструменти, за да помогнем на хората да управляват по-добре присъствието си в Google Търсене“, заяви говорител на Google пред Search Engine Land. „Това е част от това непрекъснато експериментиране и в момента нямаме стартиращи съобщения.“
5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Първо мобилно индексиране септ