Google направиха няколко обновления на алгоритъма – ноември 2019 г.

Както разбрахме в нашия бюлетин във вторник сутринта, през уикенда имаше много спекулации около актуализация на резултатите от търсенето с Google. Google донякъде потвърди актуализация, но каза: „Всъщност направихме няколко актуализации, точно както имаме редовно няколко актуализации през всяка седмица.“

Обновление в алгоритъма на Google - Optimystica 1

Актуализацията. Докато разгледах кръглата маса за търсачките, имаше много дискусии за непотвърдена актуализация, започваща още на 7 ноември през целия уикенд. Тази актуализация не беше предварително обявена от Google, както става с основните актуализации на алгоритмите за търсене.

Но тези, засегнати от тази актуализация, посочиха, че са засегнати с 30-50% или нагоре или надолу по отношение на органичното разположение и трафика на Google. Странното е, че проследяващите инструменти от компании като SEMRush, Mozcast, RankRanger и т.н. показват много малка волатилност. Това означава, че инструментите не са достигнали големи промени в класацията в резултатите от търсенето с Google.

Още от Google. Ето още от Google за тези по-малки, не обявени актуализации:

Обновление в алгоритъма на Google - Optimystica 5

Обновление в алгоритъма на Google - Optimystica 10

Можете ли да поправите нещо? Google каза по-горе, че често няма какво да се поправи, но по-късно Google сподели съвети за това какво да работи, ако сте били засегнати от основната актуализация. Така че може би прочетете това, но имайте предвид, Google не даде конкретни съвети тук.

Защо ни интересува. Ясно между общността за търсене, забелязваща големи промени, и Google, потвърждаваща, че компанията извърши няколко актуализации през изминалата седмица или нещо, се случи нещо в търсенето с Google. Проверете класирането и трафика си за търсене от Google, ако сте забелязали увеличение – значи страхотно, ако сте намалели – тогава може би прочетете съветите, свързани по-горе, за да работите за подобряване на вашия уеб сайт и съдържание.

Ако имате нужда от съвет как да се справите с подобни обновление за SEO оптимизация на сайта Ви, можете да се свържете с нас на 0884 725 333 или с формата ни за контакт.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!