Google продължава битката с фалшивите новини

Лидерът в онлайн търсенето, Google, продължава да полага усилия в битката с фалшивата информация в мрежата. Както знаем, американският гигант наказва директно чрез премахване на даден лъжлив сайт от SERP (което директно слага край на всякакви SEO  усилия, полагани преди това).

Освен банването на сайтове, Google стартира преди близо половина година нов алгоритъм, чрез който се проверяваха новините за достоверност в секцията Google News. Този филтър действаше първоначално, единствено за търсения в Съединените Американски Щати и Обединеното кралство (US & UK). От миналата седмица обаче алгоритъмът ще работи вече в световен мащаб и ще отсява невярната от истинската информация в новинарските потоци на Google. Пример за визуализиране на новия филтър може да видите най-долу на статията.

Възниква разбира се въпросът “доколко този алгоритъм ще може да отсява правилно фалшивите новини ?”, т.е. дали това е новопрекусатор. От Google заявяват, че правят всичко необходимо да подобряват услугата ежедневно и са ангажирани много специалисти от цял свят. Все още филтърът е в началото на своето съществуване и има вероятност

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Google тагове тестване