Защо да опитате Google Data Studio (част 1)

Всяка компания, занимаваща се с SEO оптимизация  трябва да изготвя задължително отчети за своите клиенти. Професионалните SEO фирми предлагат и професионални отчети, за които са нужни платени програми (поне в повечето случаи). Изготвянето на детайлен отчет, с графики и цялостна информация изисква време и познаване на софтуерите за изготвянето на тези данни. Добрата новина е, че Google наскоро пусна официално в действие своята безплатна платформа за изготвянето на отчети – Data Studio. Услугата е много добра и в следващите редове ще ви я представим, като съветваме всички, занимаващи се с отчетна дейност за онлайн маркетинг – пробвайте Data Studio !

Възможност да създавате графични отчети.  Много онлайн маркетьори нямат дизайнерски умения и изготвянето на отчети им е доста трудна работа. Важното при един отчет са няколко неща: лесно да се ориентира клиентът, да изглежда отчетът визуално добре и лесен за разбиране като цяло. Всичките тези изисквания се покриват от Google Data Studio и всеки ще може да създаде отчет, включващ горе написаните изисквания, дори да не разполага с по-специфични умения за графично оформление.

Извлича информация от различни източници. Още една невероятна функция на Data studio е възможността да събира информация от най-различни източници. Ето и някои от тях:

  • Adwords
  • Attribution 360
  • BigQuery
  • Soundcloud SQL
  • Google Analytics
  • MySQL
  • YouTube Analytics

Освен това, Data Studio извлича информация от Google Sheet, което е огромно предимство! Като цяло възможността автоматично да извлича информация и да я прилага в отчетите е брилянтно решение на Google, за което можем само да им благодарим.

Останалата ценна информация за Google Data Studio – в следващата ни статия по темата.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

dmoz ще бъде спрян