Google вече предлага резултати относно събития

Световният лидер при търсещите машини, Google, пусна нова функция на търсачката си, която ще изкарва резултати, свързани със събития. Тази промяна засяга SEO оптимизацията, защото алгоритмите ще изкарват най-отгоре резултатите, които са оптимизирани най-добре и това неимоверно ще увеличи посещенията на дадения уеб сайт. Нововъведението засега работи само на територията на САЩ и е активно както за десктоп търсенията, така и за мобилните резултати.

Продуктовият мениджър на Google Нишат Ранка заяви : “Тази опция ни отне известно време за изграждане, тестове и реализация, но в крайна сметка вече сме готови с нея. Целта ни е да улесним потребителите в търсенето на събития, които отговарят на техните интереси ( в случай, че сте регистрирани в своя Google акаунт ). По този начин, всеки търсещ в Google ще може да открива лесно дадено събитие и същевременно ще може с няколко клика да си закупи билет.”

Event results, както им е официалното име на английски, ще имат филтри като разстояние и дата. Ще може да преглеждате събития близко или далече от вас, както и да ги сортирате по удобни за вас дати напред във времето. Опцията ще се развива тепърва, но засега това ще са й възможностите на този начален етап.

Най-облагодетелствани от Event results ще бъдат компаниите, които предлагат билети за различните музикални, театрални и т.н. събития.

3/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!