Повече за Google mobile-first index (част 1)

В официално изявление Гари Илис, шеф на отдела за мобилни търсения заяви, че Google mobile-first index няма да бъде пуснат поне още 3 месеца. Всички експерти, занимаващи се със SEO оптимизация  очакват промяната, но тя ще види “бял свят”  най-рано в третото тримесечие на 2017 година. В следващите редове ще ви представим най-важните въпроси и отговори относно Google mobile-first index, защото той ще бъде основен фактор в SEO, когато бъде официално интегриран.

Какво ще промени Google mobile-first index ? 

Това е най-често задаваният въпрос в SEO средите. С нарастването на мобилните търсения се променя цялостната представа на Google за резултатите. През 2015 година мобилните търсения надминаха тези от десктоп машини и това накара Google да се замислят, че ще трябва нов алгоритъм за целия този процес. Google mobile-first index ще бъде алгоритъм, който ще представя търсенията от mobile гледна точка, защото досега търсачката няма такава перспектива.

Какво се случва, ако нямам мобилна версия на сайта си ?

Google заявяват, че няма място за притеснения, ако нямате мобилна версия на сайта си. Всички сайтове ще бъдат показвани в резултатите (SERP), но както се досещате тези с мобилна версия и дори responsive дизайн ще бъдат с по-добри класирания, защото това е целта на новия индекс. Именно тук идва вече огромната нужда от мобилна версия на всеки уеб сайт, държащ да се класира добре като цяло, а не само в десктоп търсенията.

 

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Google фалшиви новини реакция