Google бележи 22% ръст в прихoдите за 2016 година

Американската компания Google обяви, че има ръст в приходите от 22% за 2016 година (резултатите са на база предходната година 2015).

Американския гигант регистрира над 90 милиарда долара приходи за изминалата година. В сравнение с 2015, Google бележи изключително голям ръст в приходите – цели 22%.

По-детайлен поглед върху приходите показва, че компанията отбелязва най-вече ръст в приходите от видео съдържание – цели 18%. Не случайно Facebook започнаха и те да вкарват все повече видео съдържание в мрежата си, като дори ще спонсорират и авторско такова, както вече писахме в друга наша статия. 7% ръст има и в рекламната им мрежа Adwords, където хората масово рекламират, особено ако нямат представа от качествена SEO оптимизация, която да им спести наистина много разходи за реклама и най-вече да им донесе успех в дългосрочен план в интернет бизнеса.

Лари Пейдж, които е един от основателите и собственици на компанията, заявява че резултатите са много положителни и те са плод на постоянна и усърдна работа на цялата компания.

Google разработват най-различни програми, в които се инвестират огромни суми пари. Наскоро писахме, че проектът им за автомобил със собствено управление се спира, а само там бяха хвърлени над 120 милиона долара.

Разбира се, не може да очакваме всяка разработка на Google да бъде успешна и печелишва, но компанията не спира да експериментира и да влага средства в наистина впечатляващи проекти.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Втора част на маркетинг статистикиFirefox OS е закрита