Google премахнал 1,7 милиарда фалшиви реклами

Въпреки че все повече собственици на сайтове залагат на SEO оптимизация, мнозина все още плащат и за временни резултати, посредством рекламната мрежа на Google. Вече от няколко месеца се говори за инициативата на Facebook и Google за борба срещу фалшивите новини в рекламните си мрежи.

Официално от Google заявиха, че за 2016-та година са премахнали близо 1,7 милиарда заявки за реклами, които са били против правилата на Adwords (тяхната рекламна мрежа). Цифрата е почти двойна с тази през 2015 година, но в това няма нищо учудващо, защото изборите в САЩ предизвикаха истински фурор от фалшиви новини, реклами и послания в социалните мрежи и Google рекламирането.

От компанията споделиха, че премахнатите реклами са на стойност над 30 милиарда долара – сума, която клиентите са били готови да платят за своите фалшиви новини, продукти и ревюта.

Проблемът беше засегнат първоначално в Германия и обсъден на ниво ЕС . В последствие, интернет гигантите Facebook и Google обявиха, че ще започнат още по-строго да разглеждат рекламите, публикациите в мрежите си и да налагат рестрикции за потребители, целящи заблуда чрез невярна информация.

Facebook все още не са декларирали статистики за премахнатите реклами, но създадоха изцяло нов отдел, който да се бори с проблема в дългосрочен план.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Уеб хостинг ревю