Какво представлява Google RankBrain ?

Много от хората, занимаващи се със SEO оптимизация, все още не знаят какво представлява Google RankBrain. В следващите редове ще ви представим повече информация за този алгоритъм на най-голямата търсачка в света.

RankBrain е името на софтуер, който разполага с изкуствен интелект и се самообучава в процеса на работа. Този софтуер извлича информацията за Google и помага за класирането на различните сайтове в SERP.

RankBrain е самообучаваща се програма, която все още е подпомагана от хората. Различни инженери ежедневно проверяват данните и ги прилагат като правила за цялостната работа на този сложен софтуер. Все още няма създаден изкуствен интелект, който да се обучава без човешка намеса.

RankBrain е част от най-големия алгоритъм на Google за търсене – Hummingbird. “Колибри”, както е известен на български търсещия алгоритъм на Google, съдържа в себе си други по-малки алгоритми, които заедно начертават SERP картата на Google. Panda, Pengiun са примери за други алгоритми, част от Hummingbird.

Все още няма 100% потвърдена информация от Google за точната работа на RankBrain, но започнати експерти заявяват, че алгоритъмът обединява различните сигнали за добрата оптимизация на даден сайт в едно и ги праща като оценка на Google. Например – взима качеството на съдържанието, броя линкове и тяхното качество, наличието на забранени техники и т.н.

RankBrain е само част от многобройните сигнали, които вашият сайт изпраща до Google. SEO оптимизацията е постоянно променяща се величина и трябва да сме винаги наясно с промените, за да бъде максимално успешни в усилията си.

 

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!