Google тества таг етикетите

От доста време се знае, че таговете са важни за добрата SEO оптимизация. Правени са много и различни тестове на оптимизатори, с цел да се видят резултатите от таговете към дадена публикация. Много често даден таг извежда цяла страница с резултати в Google SERP и като цяло влиянието на таговете е доказано положително върху оптимизацията на даден уеб сайт.

Тази седмица от Google обявиха, че тестват тагове в резултатите. Както ще видите в снимката по-долу, в rich snippets вече се появяват и дадените тагове към съдържанието. Засега обаче таговете нямат функционалност, тестът не дава възможност да се клика на тях или друг вид действие.

За в момента все още няма официално изявление с каква цел е този тест и какви ще бъдат промените в Google алгоритмите, ако таговете влязат в официалния google snippet.

Специалисти смятат, че идеята на Google е да добавят таговете с цел засилване SEO тежестта на дадена публикация, ако тя е маркирана с подходящите таг лейбъли. Все още не е ясно кога и дали ще бъде вградена тази новост, но най-вероятно това ще стане съвсем скоро. Затова съветваме да се обръща все по-голямо значение на таговете в публикациите, категориите и цялостното съдържание на даден уеб сайт.

 

Google тагове тест

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Какво е Google PostsSEO оптимизация - фалшиви новини