Интересни статистики за търсения в Google

Световната SEO оптимизация e насочена главно към Google. Американският интернет гигант е безспорен лидер сред търсачките и логично повечето компании за SEO се ориентират да оптимизират сайтове за него. Предлагаме ви няколко интересни статистики за търсенията в най-голямата и популярна търсачка в света. Забележително е, че всичките виртуални услуги, предлагани от Google са написани с повече от 2 милиарда реда код!

Годишните търсения в Google надминават 2 трилиона. Месечно потребителите търсят над 100 милиарда пъти. На секунда, Google извършва около 2,2 милиона търсения! Сами се убеждавате каква огромна мрежа представлява Google.

Повече от половината търсения в Google вече са през мобилни устройства. В Америка дори този процент стига 70%, което от своя страна ни показва важността на Google Mobile. В Китай дялът на Google е само 10%, там лидер е китайската търсачка Baidoo.

Уеб страниците, които са индексирани от Google са 60 трилиона. Същевременно се наблюдава увеличение на Google Mobile гласови търсенията, които вече заемат 20% от общия брой.

 

 

 

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

CMS за електронна търговияФирмен блог