6 SEO похвата, които ще ви навредят (част 2)

Продължаваме темата със “сивата” SEO оптимизация и още три похвата, които препоръчваме да не използвате за вашия онлайн проект. В предишната статия писахме да се избягва копирането на съдържание, да следите за crawling атаки и да не добавяте линкове от link farms. Ето и още 3 полезни съвета за успешно SEO:

Обновявайте вашите CMS

Много от собствениците на сайтове използват готови CMS (wordpress, opencart, magento и т.н.). Тези софтуери си имат ъпдейти постоянно, които задължително трябва да се прилагат. Според изследване – над 65% от случаите на хакерски атаки са вследствие пробив във сигурността, дължащ се на остаряла CMS. Всички знаем, че ако ни хакнат сайта ще последва забавяне във връщането на архив и настройки, което се отразява негативно върху SEO оптимизацията.

Ирелевантни ключови думи

Много често се допуска тази грешка от новобранци в SEO или нарочно от по-напреднали “специалисти”. Оптимизирането на дадена страница по ключова дума, която няма нищо общо със съдържание е грешка и категорично препоръчваме да не практикувате тази стратегия.

Насищане с ключовите думи

Много онлайн маркетьори си мислят, че ако наблегнат на ключовата дума повече, отколкото на текста, мета данните и изображенията, тогава ще получат по-добри резултати. Това е заблуда и т.нар. keyword snuffing (пренасищане на ключовата дума в текста) няма да ви помогне. Ключовите думи не трябва да се употребяват повече от 1-2 пъти на абзац и 5-6 пъти в целия текст.26

 

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!