Най-допусканите грешки в SEO оптимизацията (част 1)

SEO оптимизацията е низ от различни похвати, стъпки и правила, които трябва да се изпълняват правилно за да има ефект цялата дейност върху вашия уеб сайт. Доста онлайн маркетьори обаче се захващат без достатъчно познания в областта на SEO и допускайки грешки повлияват неблагоприятно върху класирането на проекта си в търсачките. В следващите редове ще ви представим 5 от най-честите грешки, допускани в SEO оптимизирането.

Избиране на погрешни ключови думи. Първа и основна задача на всеки оптимизатор е да подбере подходящите ключови думи, по които ще оптимизира даден сайт. Селекцията на ключовите думи е есенцията на бъдещия успех, защото правилния подбор гарантира стабилно начало на оптимизацията. Грешното избиране на думи, които не са достатъчно търсени, нямат достатъчно общо с тематиката на вашия сайт, пренебрегване на long-tail думи  са често допускани грешки.

Създаване на съдържание, което не се отнася до ключовите ви думи. Да предположим, че сте избрали вашите точни ключови думи и сте на път да създавате съдържание за търсачките и потребителите си. Често допусканата грешка тук е създаването на статии, текстове чиито тематики не са изцяло свързани с ключовите ви думи. Това ще навреди повече на сайта ви, отколкото може да допуснете. Ако имате сайт за рецепти, тогава не пишете съдържание за автомобилни гуми, нали ?

Копиране на съдържание. Доста незапознати с оптимизацията собственици на сайтове копират съдържание на конкуренти в сайтовете си. Това освен, че е подсъдно в доста страни и е изключително неблагоприятно за сайтовете. Google се стреми да поощрява уникалното съдържание, доткато строго наказва копи-пейст сайтовете. Често се случва да бъдат извадени и от резултатите за търсене тези сайтове, които масово копират статии, текстове и снимки,

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

страница 404грешки в SEO