Най-допусканите грешки в SEO оптимизацията (част 2)

Продължаваме с полезните съвети относно избягване на най-често допусканите грешки в SEO оптимизацията. Препоръчваме да прочетете първата част на статията, за да добиете цялостна представа за тематиката.

Не добавяте meta тагове и описание. Мнозина маркетьори се стараят да пишат качествени, интересни съдържания, но забравят да довършат чисто технически SEO стъпки – писането на meta тагове и описания. Google отдава голямо значение на тези елементи от SEO и задължително трябва да ги пишете и вие, ако искате да оптимизирате правилно вашето съдържание и страници.

Не правите външен линк билдинг. Дори и да сте оформили перфектно Onpage оптимизацията на вашия сайт, все още не сте напълно завършили процеса. Освен работа върху самия сайт, SEO представлява изграждането на качествени линкове от други сайтове към вашия. Колкото по-качествени линкове си набавите, толкова по-голям ефект ще имат те върху класирането ви в търсачките.

Не използвате социалните мрежи. Колкото и странно да звучи има собственици на сайтове, които не инвестират време, усилия и средства за да имат присъствие в социалните мрежи. Освен чисто маркетинг погледнато, присъствието в социалните мрежи е много важно и за SEO оптимизацията – т.нар. социални сигнали са част от алгоритмите на търсачките. Колкото повече ангажирате потребителите на социалните мрежи с вашето съдържание, толкова повече ползи за SEO.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

грешки в SEOSEO оптимизация за Bing