Google: 32% повече хакнати сайта през 2016

Обезпокояваща статистика показа Google миналата седмица. Освен за качествената SEO оптимизация,  собствениците на сайтове трябва да се погрижат и за сигурността на проектите си, защото според Google хакнатите сайтове през изминалата година са с цели 32% повече, в сравнение с предходната. Специалистите по онлайн сигурност в американския гигант смятат, че тази обезпокоителна тенденция ще се увеличава все повече занапред.

Главната причина за хакванията в мрежата е нехайността към обновлението на системите за управление на съдържанието (CMS). WordPress е най-често даваният пример за важността при ъпдейти на системата. Именно поради тази причина съветваме да си обновявате при първа възможност cms-a, плъгините към него, за да намалите шансовете за пробив във вашия уеб сайт.

Google Webmaster Console е изключително полезен инструмент по ред причини, една от които е известяването при заразен уеб сайт. Едва 39% от собствениците на уеб сайтове обаче регистрират проекта си в Google Console и евентуално биват известявани при проблем. Отново съветваме да се регистрирате в Google Webmaster Console, където освен множеството функции за следене на трафика, проблемите с индексиране и други, ще можете да получавате известия и при заразяване на вашия сайт.

Най-често вирусите, които са заразили сайта ви генерират измамно съдържание като линкове, снимки, пренасочвание и това може да доведе до БАН от Google, без изобщо да подозирате, ако не следите по-отблизо сайта си.

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и сходства с футбола