Защо бизнесът се нуждае от Instagram (част 1)

Instagram е една от най-известните социални мрежи за снимки, може би и най-популярната. Въпреки, че за SEO мрежата не е чак толкова популярна и използвана, както е например Facebook или Twitter, Instagram все пак има какво да предложи на бизнеса. В следващите редове ще ви представим интересни факти и цифри за мрежата, които може би не знаете :

Месечно Instagram има над 600 милиона активни потребители. Дневната база потребители, които се логват в мрежата надхвърля 400 милиона души.

Дневно се качват над 100 милиона снимки и видео публикации. Харесванията на различните публикации в Instagram дневно надминават 4,2 милиарда. До момента мрежата съдържа над 40 милиарда снимки, качето от началото на платформата до днес.

33% от интернет потребителите имат профил в Instagram. Над 80 милиона души в САЩ активно ползват платформата. 80% от активните потребители на Instagram са извън Америка и прекарват средно по 25 минути логнати в профилите си, разглеждащи различно съдържание.

Половото разпределение в мрежата е почти равностойно – 51% жени срещу 49% мъже.

Мрежата спокойно може да се нарече младежка, защото 90% от активните потребители са на възраст под 35 години. Средното ангажиране на публикация в Instagram е 4,3 процента.

Мрежата продължава да расте – 5 пъти по-бързо развитие от която и да е друга социална мрежа в САЩ. 16% месечно се увеличават потребителите в световен мащаб. Очаква се през 2018 година, потребителите от САЩ да надминат 100 милиона.

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Facebook ще чете личните съобщенияSEO оптимизация и актуални новини