Как да изберем правилния SEO хост

6 съвета: Как да изберем правилния SEO хост

Изборът на правилен SEO хост е първата важна стъпка, която трябва да предприемете преди да се захванете със SEO оптимизацията на вашия бъдещ проект. Предлагаме ви 6 задължителни условия, преди за закупите нова хост услуга.

  1. Никога не избирайте безплатна хостинг услуга!  Въпреки, че звучи примамливо, използването на безплатен хост е най-грешното решение, което може да вземете относно онлайн маркетинга и уеб присъствието ви . Хостинг услугите без пари не гарантират достъпност и добра скорост – двата най-важни елементи за добър SEO хост.
  2. Проверете съседите си. Повечето от вас ще изберат споделен хостинг план, което е предпоставка да делите сървъра с още десетки, дори стотици сайтове. Проверете дали няма да споделяте сървъра си с някой спам сайт. В крайна сметка, изберете и опцията за Dedicated IP (индивидуален IP адрес), за да се разграничите от станалите сайтове. Това е важна част от вашия SEO хост.
  3. Вземете достатъчно пространство за своя SEO хост. В съвременните хостинг компании вече се предлагат планове с достатъчно пространство, но имайте в предвид следното: всеки проект трябва да има възможност за развитие. Именно поради тази причина е добре да си вземете план, който да има повече място, защото съдържанието е ключа към добро SEO и не трябва да го ограничавате заради недостатъчно хостинг пространство.
  4. Изберете SEO хост с правилна Гео локация. Ако ще имате сайт в България, то тогава най-удачния вариант е да си закупите хостинг със сървъри в страната ни. Причините са няколко, като най-важната е скоростта на хоста, а и Google ще бива известяван натурално, че сайтът е направен за посетители от България.
  5. SEO хост с гарантирана достъпност. Един от ключовите елементи за SEO е достъпността до вашия сайт или така наречения ъп-тайм (от анлг. up-time). Добрите хостинг компании предлагат услуги с 99,9% ъп-тайм. Определено това е фактор, с който трябва да се съобразите и да проверите за отзиви за дадената компания как се справя с гарантираната достъпност.
  6. Изберете правилната система. По-голямата част от инсталираните сайтове днес избират готови платформи като wordpress, затова проверете дали бъдещия ви хостинг план предлага Linux Apache сървър.
5/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

класиране на сайт SEOSEO състезание