Как да използвате изображенията, за да ускорите сайта си /част 2/

В настоящия материал продължаваме със съветите, как да оптимизирате изображенията, така че да допринесете за увеличаване скоростта на сайта ви:

  1. Авто мащабиране на изображения

Това е една от грешките, които се правят най-често, а именно автоматичното мащабиране на големи снимки, така че да се показват по-малки, отколкото са в действителност.

Разработчиците на сайт често предпочитат, вместо да правят няколко различни версии на едно изображение (например за банер 1000х1000, а за странична колона 64х64), да приложат код за авто мащабиране, с цел голямата снимка да се визуализира и като малка картинка.  В допълнение, автоматично мащабираните снимки могат да изглеждат разкривени, заради кода.

Съветваме ви да подберете различни снимки за всеки един размер на изображение, който ви е нужен в сайта.

  1. Липса на кеширане на изображението

Понякога страница, претоварена с множество изображения, може да зарежда бавно, дори да използвате правилния инструмент за компресиране на снимките. Имайки предвид, че изображенията са статично съдържание, чудесен начина да увеличите скоростта за зареждане е да приложите CDN caching.

Caching или кеширане е процес на съхраняване на данни, на временно място за съхранение, наречено кеш cache. Например, ще забележите, че сайт, който сте посещавали преди, зарежда по-бързо, отколкото сайт, който посещавате за първи път. Причината за това, е че посетеният вече сайт е кеширан на вашия компютър.

CDN е мрежа от сървъри, които предоставят кеширано съдържание (като снимки) от сайтовете към потребителите, базирано на географската локация на всеки потребител.

Следователно, сайт, използващ CDN кеширане може да доставя изображения и друго статично съдържание много по-бързо, защото снимките фактически не се зареждат директно от сървъра, а от кеширания сървър с много по-голяма скорост. Това е още една прекрасна възможност да оптимизирате изображенията си, за да бъдат в полза на качествената и ефективна SEO оптимизация на сайта ви.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация на снимкиSEO оптимизация за лоялни клиенти